bezzeg Jani Creative Commons License 2014.10.21 0 0 105534

     Tudom sokan nem lexikálisan értelmeznek.

Ezért elfordulhat ha nem értenek valamit, de megfelelő tapasztalattal, még működhet ez az (öszvér) megoldás.

 

,,Most cefrézett körte Október-November- bem ki szokta bírni az 5-6 hetet is.

A ládában érlelődő télit érdemes 2-3 hetente átválogatni,

mert ha rohad akkor csökken a cukra, aromája is.

És az érett mehet a többi cefréhez. 

Olyan mit ha 2-3 hetente kapna 1 kg kabait."

 

 

Panyikné:

 

"- Felezéses erjesztés: Ma már kevésbé alkalmazott erjesztési technológia. A főerjedésben lévő tétel felezésével, illetve friss cefre adagolásával gyorsították, szabályozták az erjedési folyamatot."

 

Ez az az eset, amikor az erjedésben levő cefréhez, még hull a fáról és hozzátöltjük.:-)

Jó nedűt!"

 

Szintén Panyikné :

 

,, Az erjesztésnél célszerű a cefrét 17-20 Co hőmérsékletre hűteni. Az erjedési folyamat lassúbb lesz (2-3 hét), de a gyümölcs aromaanyagai megmaradnak. Az erjedés során kevés mellékreakció jön létre, így kevesebb kozmaolaj, észter képződik, tehát az alkohol kihozatal is jobb lesz, a minőség megtartása mellett."

 

 

Előzmény: Feeriba51 (105528)