Gábor 35 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 716

Kicsit kampányolok még a mandulafenyő méltatlan megítélése és méltó helyének rendbehozatalán....:) De Ígérem ez lesz az utolsó és akkor ismét az olajfáké lesz a szerep. Szóval tegnap elhatároztam hogy teszek egy kis körsétát és az összes Pineát lefotózom akit tudok (ez nem az összes hanem csak akit tegnap és ma sikerült)

 

Az első. A kép címe: "Pinea a gazban". kb.: 6 éve van kiültetve. Tudom csalóka a kép de az államig ér.

 

A második. Kb.: 7 éve van kint. Szintén csalóka a kép, ez már magasabb nálam. Mögötte van egy fügefa (nem tudom látszik-e .....de ha nem, akkor az az). Az a fügefa 3 éve tőig elfagyott. Ennek csak annyi baja lett hogy az alsó tűlevelek elszáradtak.

 

  PTE botanikus kert. Az ötletadó..... (ma gyorsan felszaladtam lefotózni). Mikor először megláttam ezt a fát akkora volt mint az előbbi fügefás. Azonnal beleszerettem és akkor elhatároztam nekem ilyen kell...

 

De ez még nem az összes. Még tudnék csinálni sok helyről. A mandulafenyő nagyon fagytűrő. Egy baj van csak vele, mégpedig az, hogy kiültetés után 1-3 évig nem csinál semmit. Utána szép komótosan elkezd nőni és utána turbó......Viszont ezek után nagyon megbízható és nagyon magas díszértékű.

 

De az hogy milyen fenyőt hozott Djapor96 az ebből nem fog kiderülni.......:)