juhosttt Creative Commons License 2014.10.20 0 0 17509

Miért melósabb egy táj fajta művelése? Persze vannak betegségre fogékonyabbak, vannak amelyek nem teremnek 100-130 mázsát egy Ha-on, de hát nem annak kellene a célnak lenni, hogy előállítsunk 100 mázsa lőre alapot, hanem legyen 70 mázsa, de az olyan minőségű, amit elkapkodnak!

 

Nekem az ezerjó kiválóan tartotta magát!

Ma sikerült beszélni a pécsi kutatóval, felhozódott, hogy hol akarok szőlészkedni. Mondtam, hogy a HNT nem hogy segítene hogy haladjak, csak hátráltat... erre elkezdett kacagni a hölgy, meg mondta h igazam van... Ebben igaza van Zolinak!

 

Viszont meglepően segítő készek volt, Ha idén nem is készített olyan oltványt amiket vennék, jövőre minden gond nélkül leoltják olyan alanyra amely nekem kell, (erre is kaptam javaslatot, hogy kitől érdeklődjek a homokon való termelésre)

Az ára se egy egetverő, főleg ha azt vesszük hogy sok maszek oltványos drágábban mást v rosszat ad.

 

Végezetül még1 táj szőlő: A bakatort külön kiemelte, hogy nem rothadt ebben a jó évben. Nálam már ez is plusz egy pontot jelent.

 

Még1 szösszenet a táj fajtákról:

Sokan, főleg itt felénk, ahol borvidék és bor bolt sincs, csak a tesó, és hasonló szupermarketekbe tud bort venni. Én személy szerint ha arra járok megnézegetem az árakat és kínálatot, de csak azt látom, hogy mindenütt az agyon járatott külföldi fajtájú szőlők borait lehet kapni. Egyetlen egyszer láttam kadarka vöröset. Szóval lehet nem jó helyen próbálják meg értékesíteni a tájborokat.

 

Előzmény: bajnár (17494)