Jorry-(JGM)-(BSTH-HUB) Creative Commons License 2014.10.20 0 0 10459

Remény atya (as Atyai pofonosztó)

 

Újabb átszinkronizálásra derült fény. Az elmúlt hónapokban nem túl sokat tudtam velük foglalkozni csak felvételre kerültek és csak most került feldolgozásra több ezer óra anyag.

Ennek kapcsán így csak most, derült rá fény, hogy 2013. Június 4.-től a FilmBOX Plus csatorna már nem a korábbi szinkronnal adja hanem új szinkronnal és új képi anyaggal 16:9-es képaránnyal sugározza.

 

A film további érdekessége, hogy eredeti készültének időpontja ismeretlen, feltételezhetően 2001-ben készült valószínűleg, 2002-ben vetítette először Magyar TV, az RTL KLUB, 4:3 képaránnyal, a vetítést illetően a legérdekesebb, hogy Magyarországon debütált először, mindenhol máshol csak később került először vetítésre. A legérdekesebb pedig, hogy Olaszországban mutatták be utoljára 2005 karácsonyán, szintén 4:3-as képaránnyal.

Szerencsére az RTL KLUB-os és az új FilmBOX / SPI szinkron is a vágatlan verzióra készült. A FilmBOX vetítés 16:9-es képarányú, így a korábbi 4:3-as vetítésekhez képest jóval több képi anyagot tartalmaz, lévén azok jobb és bal oldala le van csapva.

 

A film a Hub-on mind a két szinkronnal elérhető.