giornalista Creative Commons License 2014.10.20 0 0 81184

érdekes kérdés, amit felvetsz. való igaz, hogy szinte lehetetlen olyan hírforrást, hírügynökséget találni, amelyik független és csak az igazat mondja.

 

a médiabirodalmak nagy részét befolyásolásra használják, ezzel sem mondok senkinek újat.

 

nagyon sokan esnek viszont abba a hibába, hogy csak azért, mert egy noname weboldal ír valami teljesen ellentéteset azzal, ami a mainstreamben megjelenik, hitelt adnak a kis oldalnak és bedőlnek minden hoaxnak, kamunak, hazugságnak, átverésnek.

 

vannak, akik komolyan elhiszik, hogy nem repültek repülőgépek a WTC-be. de ugyaíngy van olyan is, aki szentül hisz abban, hogy van Isten, Mennyország meg a többi finomság, pedig az is egyértelműen nem igaz (legalábbis úgy nem, ahogy sokáig szerették volna, hogy elhiggyük).

 

ma, aki azt akarja magáról gondolni, hogy a lehetőségekhez képest képben van a világ dolgait illetően, egyet tehet: kellőképpen kritikus igyekszik maradni. olyan ember egyébként, aki mindennel szemben egyformán kritikus lenne, valószínűleg nincs. DSZ minden szart felzabál a netről, és boldogan hiszi azt, hogy ő mindenkinél mindent jobban tud - pedig csak szimplán nem elég kritikus a noname, függetlennek, megdöbbentően igaznak tűnő "hírforrásaival" szemben. ez ugyanolyan tévedés, mint amikor valaki tényként beszél valamiről, amit megírt mondjuk a Magyar Nemzet.

 

az, ami valójában történik, szinte sosem annyira leegyszerűsíthető, mint ahogyan a mainstream média beszámol róla, de az is igaz róla, hogy szinte sosem olyan színes, látványos és megdöbbentő, mint ahogy ezek a noname kamu oldalak beszélnek róla.

 

általában igaz, hogy aki a legmegkérdőjelezhetetlenebbül hirdeti a saját maga igazát, az hazudja a legnagyobbat, és az a legostobább is. pont, mint a keresztény egyház, amelyik évszázadokig hülyítette több-kevesebb sikerrel a népet, a tanításait kikezdhetetlennek, a leírt meséiket tényeknek próbálták beállítani, miközben az egész egy óriási kamu, és talán a világ legelső, ráadásul rögtön működő piramisjátéka volt (hiszen a befizetett adókért, pénzért, javakért cserébe nem is járt evilági jutalom, csak túlvilági). a vallás csalás, és mégis, évszázadokig magabiztosan állították, hogy tévedhetetlenek. senki sem tévedhetetlen, aki ezt állítja magáról, az jó eséllyel csaló.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (81183)