hamvasat Creative Commons License 2014.10.19 0 0 18822

Antisystem!

 

Próbálom összerakni a képet lemosó ügyben, de még nem tartok ott "tudásbázisban", hogy értsem. Elkezdtem olvasni a fórumot tavaly ősztől, de most megálltam vele, mert kerítésépítés van nappal tettel, éjjel fejben :-)

 

Nálam van 1-1 alma, őszi- és sárgabarack, meggy, dió és szilva fa és málna.

 

Ha jól rakom össze a képet, akkor az almának kén kellene, de a sima kén az hidegben nem fejt ki kellő hatási, ezért a poliszulfid kén lenne a nyerő. A többi fa inkább a réz és olaj kombinációt igényelné.

 

Átgondoltam én is dxe-nek tett tanácsod alapján, hogy milyen kártételem volt. Készítettem makró képeket a fáinkról, ahol valami gyanúsat találtam, hogy beszúrjam, csak még rossz az otthoni gépem, telefonról nem tudom berakni, úgyhogy ez várat még. Szóval csak tippeim vannak, hogy milyen kártételem volt. A meggyfát kivitte a monília, mint korábban írtam.

 

A fák mind tetvesek voltak, de rettenetesen, alig győztem irtani őket.

 

Az őszibarack és sárgabarack fák levelei nagyjából egészségesek voltak, de találtam rajtuk kis 2-3 mm átmérőjű lyukacskákat, ami először csak egy kis folt, aminek a közepe elszürkül és később kiesik. Úgy sejtem ez levéllikasztó gomba lehet.

 

Szóval levéllikasztó gomba és tetü (kékesfekete és fehér színű) volt a fő kártevő. Atkát szabadszemmel nem láttam, szóval akár lehet is. Pajzstetü nincs.

 

A kérdés az az, hogy összesen 1-1 fa van mindegyikből. Az almát kellene mondjuk nevikénnel, a többire elég lehet a bordóilé, vagy Vegesol ERES. Lehet-e keverni a Neviként és a bordóilét (vagy Vegesolt), hogy egy keverékem legyen és azzal fújhassam le mindet? Csak az alma kedvéért nem "vonulnék fel" fel kétszer, gondolom a többinek sem árt a kén. Van összesen 6 fánk és egy sor málna, ezt gondolom 10 literrel simán lemosózom.

 

Köszi, üdv: hamvasat

Előzmény: Antisystem (18813)