pimre Creative Commons License 2014.10.19 0 0 26033

Szia, a Libre Office kompatibilitási problémáiról fogalmam sincs. Nem használom. Az Excel makrók sajnos nem fordíthatók Exe fájllá, csak Excel környezetben futtathatók.

 

Ami a kimeneti szövegfájlt illeti, valóban célszerű megoldásnak látszik. Ezért a kiírást átirányítottam egy lista.txt nevű fájlba, aminek a helye ugyanaz lesz, mint az Excel táblázatodnak, amelyikből futtatod a betű variáló programot.

Az elkészült fájlt aztán meg tudod nyitni a jegyzettömbbel, és onnan oda másolod, ahova akarod. Az egyes szó variációk közé szóközt tettem. Ha ez neked nem felel meg, akkor Alt + F11-el átmész a makró oldalára, és ott után a 8. sorban a Const elvalaszto = " " helyett az idézőjelben a szóközt átjavíthatod tetszésed szerint vesszőre, pntosvesszőre, slash-re, vagy ami neked szimpatikus. Itt jegyzem meg, hogy ha a kimeneti fájl neve (lista.txt) nem tetszik, azt 5 sorral lejjebb, a celfile = ThisWorkbook.Path & "lista.txt" soron tudod más fájlnévre javítani. (Ettől természetesen csak a neve változik, de szövegfájl marad). A backslasht persze békén kell hagyni. Egyébként a program mindenfutást azzal kezd, hogy törli az előző azonos nevű fájlt, és újra létrehozza. Ha tehát meg szeretnéd valamelyiket őrizni, akkor át kell nevezned, vagy helyezned, mielőtt egy új szó variálásába belefogsz.

 

A programot innen tudod letölteni: http://data.hu/get/8148395/betu_variaciok_d.xls

 

Azért arra vigyázz, hogy csak rövid szavakat tudsz tesztelni, mert nagyon időigényes a feladat. Egy 7 karakteres szó rendezése nálam majdnem 2 perc, egy 8 karakteresé ennek a tízszerese lehet, tíz karakter meg maga az örökkévalóság a közel tízmilliós kombinációjával. 

 

Ha véletlenül mégis elindítasz egy ilyet, akkor a futást az ESC-vel le tudod állítani. A program ekkor kiírja, hogy leállítottad a futást, és a félkész eredményfájlt törli.

 

Még valamit. Amíg a program dolgozik, a táblázatod adott sorában a J oszlopban fut egy számláló. Ennek csak az a szerepe, hogy lássad, dolgozik a program, és állt le valami hiba miatt. Amikor kész, akkor egy figyelmeztető ablak tájékoztat erről.

Előzmény: djuice (26032)