M.T. Creative Commons License 2014.10.17 0 0 412815

A múlt szombaton RailJet-tel Bécsbe utaztam, hogy részt vegyek a Tramwaytag rendezvényén és a bécsi főpályaudvar megnyitási ünnepségén. Napközben az osztrák főváros közösségi közlekedésének különböző fajtáit vizsgáltam meg, végigutaztam az új U2-es vonalon is.

A nap végén élményekkel gazdagodva és reményekkel telve tértem haza.

 

Reménykedtem, hogy itthon is lesz valamiféle pozitív élményem.

Tegnap csak egy kicsit szerettem volna igénybe venni a MÁV szolgáltatását. Elhatároztam, hogy délután Zugló megállóból Kispest állomásra utazom. Időben felkerestem Magyarország legforgalmasabb és egyben leggyalázatosabb megállóját, ahol a kihelyezett jegyautomatából vásároltam egy menetjegyet. Igaz, hogy a jegy megvásárlása kb. 5-ször annyi időt vett igénybe, mint a pénztárnál, de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk, hogy működött.

 

A vonat pontosan érkezett, három csatolt Desiroból állt. Találtam ülőhelyet az utolsó kocsi első osztályú részében, igaz a napos oldalon. Mert az éppen nagyon sütött. A légkondi is működött.

 

És akkor...

 

Nem mozdultunk

 

http://index.hu/mindekozben/poszt/2014/10/16/na_hova_ne_menjunk_most_vonattal_csutortoki_kiadas_elso_resz/

 

És nem történt semmi. Felhívtam a nejemet, nézze meg a vonatinfón, hogy van-e előttünk vonat a pályán. Nem volt.

Nem mondott senki semmit. 30 perc után leállt a motor. Közben egyszer-kétszer lehetett látni, hogy a vezér (fiatalember) és az ajtókkal babrál. A jegyvizsgáló elkezdte kinyitni az ablakokat. Közben sem az állomási, sem a vonat utastájékoztató berendezésén nem kaptunk információt.

A fekvemaradás 70. (hetvenedik) percében használta a vezér a hangost, megkérve minket, hogy öt percig ne nyúljunk az ajtókhoz. De azt egyszer se mondta, hogy miért álldogálunk.

Közben a másik vágányon két irányban ment a forgalom. Persze minden vonatot alaposan elvert az eset. Az állomási hangos se mondott semmit, csak a vonatokat. Végül a várakozásom 80. percében feladtam, és eltekintettem az utazási szándékomtól. És buktam a viteldíjat.

 

Szóval a mennyekből visszatértem a földre.