BZoltan Creative Commons License 2014.10.17 0 0 17476

A téma kapcsán kihagyhatatlan ez : http://index.hu/napirajz/2014/09/24/hacsakugynem/

Amúgy kétség nem fér hozzá, hogy a kutatóintézetekben még akad néhány elkötelezett szakember. A kérdés az, hogy ők beszélnek-e konferenciaképes szinten idegen nyelveket? Mármint beszélnek... mert a péhádé hallgatókkal lefordítatni egy magyarul megírt cikket amit lehet majd citálni az nem kunszt. Kunszt az, ha valaki ki tud állni egy közönség elé és meg tud szólalni németül/angolul/franciául.
Arról nem is beszélve, hogy szagról megmondom, hogy a tohonya vezetők simán arréb tolnak egy iidegen nyelvű konferenci ameghívót azért mert (a) el sem tudják ovasni (b) valaki bár el tudja olvasni, de nehogymá kűfődi útra menjen a Józsi.

Szóval biztos vannak korrekt és tisztességes kutatómérnökök az intézetekben...de hogy maga a rendszer velejéig rothadt és korrupt az zsírbiztos. Egy őskádári rendszerben pedig még a jószándékú és lelkes szakember sem tud mit csinálni. Ebbe az egészbe pedig beletartozik az alulfinanszírozás és az idióta szabályzati rendszer...

 

 

De vaze, mi a szarra számítunk... tegnap láttam a fácsén, a miniszteri biztos asszonyt posztolni egy olasz eredetvédelmi termékekről szóló könyv felett örömködni, hogy hát ez a cél nálunk is. Vagy két éve mondtam neki, hogy talán a bemondásra kiadott származásikkal kellene valamit kezdeni... na arra nagy kuss volt akor is és ma is. Ugyanezt elmondtam a Tornai Tamásnak miután ő lett a HNT vezetője... ő is csak kertet és mondott sok okosat, hogy majd GPS-es figyelő, meg fényképezés...de nyoma nincsen a cselekvésen. Az évek jönnek és mennek, de semmi nem változik. A Nébih és az agrárkormányzat pontosan ugyanolyan imbecil módon impotens mint volt 25 éve.

Sokszor mondtam, most is mondom: Minden intézményt bezárni, minden szabályzatot bedarálni, mindenki mindenhonnan kirúgni, elzavani az összes hegybírót, HNT vezetőt... mindenkit, mindenhol. Kártékony, drága és ostoba az egész szőlős-boros adinisztráció ma Magyarországon.

Előzmény: bajnár (17474)