yacek75 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 17453

:-)

 

abból indultam ki, hogy az erjedés vége felé drasztikusan lecsökkenhet a tápanyag, ami viszont az élesztők

tevékenységét alapvetően meghatározza. tehát hiába van élő élesztő, nem fog serénykedni :-)

ha ilyenkor teszi hozzá valaki a plusz cukrot, akkor szerintem jó eséllyel lesz defektes az erjedés,

illetve a legtöbb esetben nem kívánatos megmaradó cukorra is nagyobb az esély.

((ja és a túl magas cukorkoncentráció is gátolja az erjedést, szerintem nagyobb sokk az élesztőknek a végerjedésben, mint az elején))

 

szóval most is így gondolom.

engem csak logikai magyarázattal lehet meggyőzni, azzal nem, hogy valaki régi motoros vagy nem :-)

remélem nem veszed kötekedésnek, mert nem annak szánom, hanem próbálok új információhoz jutni.

 

Előzmény: Törölt nick (17452)