--Pierre-- Creative Commons License 2014.10.15 0 0 167755

Elejéről startolás: az idén pl. egy idősödő pocakos olasz úriember konkrétan az első sorból rajtolt. Pechemre épp előlem. :D Rajt után pedig elkezdett totyogni és az órájával babrálni. Ez csak úgy eszembe jutott a beírásodról. :)


A szintekről: azt hallottam, hogy a BSI nyomására lettek idén szintek megszabva az induláshoz. Tavaly a maraton ob-n pl. még 55 férfi és 35 női célbaérkező volt. Az oka az, hogy voltak klubok/sportolók, akik visszaéltek vele, hogy bárki indulhatott, akit az egyesülete benevezett, de az eredménylista alapján szerintem nem ők voltak többségben. Persze aki ob dobogóra esélyes, az nyilván meg tudja futni a szintet, de én nem látom, miért lenne baj az, ha többen indulhatnának az ob-n, pl. egy 3 órás szint szerintem egyáltalán nem lenne ob-hoz méltatlan... Többekről hallottam, akik szívesen indultak volna, de így idén már nem tudtak. Elképzeltem, mi lenne, ha pl. mondjuk fociban is meghúznánk az itteni 34 perces 10km-rel ekvivalens szintet, hát,  nem lenne nb1. :) Ráadásul itt lényegében mindenki amatőr. Idén a nőknél pl. nem volt olyan klub, ahonnan lett volna 3 célbaérkező (a feladások miatt), így csapat ob érmeket nem is osztottak. (Egyébként a női szintek kevésbé szigorúak.) Szerintem ez nem jó irány, inkább bátorítani, motiválni kellene a középerős amatőröket. Ha egy kívülálló - pl. valaki, aki bosszankodott, hogy nem tud az autójával úgy közlekedni, ahogy szeretett volna :) - ránéz a listára, csak azt látja, hogy alig indultak az ob-n, ami nem feltétlen tesz jót sem a futás, sem konkrétan a Bp. maraton megítélésének... 

 

Ja, és nem csak a két 3 órán kívüli beérkező borult meg nagyon (ők egyébként 1:18+1:44, 1:23+2:00 leosztásban futották a két felét), hanem lényegében mindenki. És a listán a legnagyobb megborulások, amik DNF-ben végződtek persze nem is szerepelnek. A csapatunkból az is kb. 4 perccel lassabbat futott a tervezettnél, akinek a legjobban ment, viszont ehhez már heti 200-250km edzés tartozik.

 

Előzmény: rrroka (167742)