De bezzeg a kedves feleségedért nem aggályoskodsz!:-)))
Ő ugyanis többször is ilyen vészhelyzetekkel áll szemben, amikor kuktában készíti az ételt.
Pláne akkor, amikor egy pörköltet készít és csak egy-két deci vizet tölt a kuktába.
Még egy rohadt nyomásmérője sincs, pedig , hogy örülne neki. Sőt hőmérsékletet sem lát!!!
Nincs a kukta tetején egy üst, amibe a hidegebb cefre valamennyire lehűtené ezeket a veszélyes gőzöket
Kész öngyilkosság az egész!!!!:-))))
Elmélet nélkül ennyi.
Visszacsapó szelep meg minden vizes rendszeren van, vagy ha nincs nagyon kell!!!
Ha megengedsz egy pici elméletet, akkor el kell mondani, hogy folyadék és gőz jelenlétében a hőmérséklet csak addig megy fel, ameddig a jelenlevő folyadék forráspontja megengedi az adott nyomáson. Tehát marad a régi helyzet.
Csináld meg és kapsz egy piros pontot. A sok fekete mellé nem is ártana neked:-)))
Jó nedűt!!!!