altimus Creative Commons License 2014.10.13 0 0 155785

-a tarsadalmi frusztraltsag jelenletevel maximalisan egyetertek

- valo igaz, hogy a rendszervaltaskor meglepoen homogen volt vagyoni szempontbol az orszag. (kulturalisan persze nem volt az.) azota jelentosen nottek a vagyoni kulonbsegek, az a bizonyos gini index, de meg mindig nem toleralhatatlan szintu ez a kulonbseg. szerintem a frusztraciot mas okozza, de ez tenyleg erosen off topic, ugyhogy nem erre a forumra valo.

- en a sajat kornyezetemben nem erzem az irigyseget, mo-i barataim, ismeroseim legtobbjenel tehetosebb vagyok, de nem erzem azt, hogy ez gondot okozna, hiszen mindenki tudja ennek az okat es azt, hogy munkaval keresem a kenyerem. idegenekkel meg nem foglalkozom, bar nincs is idegenekkel sok interakciom.

 

ez az egesz tema persze ugy kerult elo, hogy egy jelentos erteku ora jelent meg egy nem tul jol kereso kozalkalmazott kezen. normalis orszagban, normalis korulmenyek kozott ez nem jelentene problemat. az emberek egyszeruen elkonyvelnek maguknak, hogy ez a hobbija, erre tobbet aldoz. a multkor svajcban egy vonatallomason a jegykiado alkalmazotton volt egy eleg draga rolex ora, meg sem fordult a fejemben, hogy lopta, vagy hamisitvany (valoszinuleg nem az volt). egyszeruen ez az ember erre koltott, ezt tartotta fontosnak. aztan lehet, hogy egy kopott 20 eves biciklivel kerekezik haza, mint a milliomos svajciak jo resze.

 

mo-on az a problema, hogy a millios orat viselo kozalkalmazottrol kiderul, hogy a haza is szazmilliot er, van nyaraloja, felso kategorias autoja, a gyereke maganiskolaba jar stb stb. es itt lep be a frusztraltsag, ugyanis erre mar nem futja a nem tul magas fizetesebol. (egy orara meg futna persze).

 

de ebbe ne menjunk bele, kellemesebb tema az orak vilaga.

Előzmény: APT (155781)