gugas Creative Commons License 2014.10.12 0 0 26755

Szia!

 

Egy kis élménybeszámoló! Szeptemberben kilenc napot töltöttünk Lux Maldiv-on, majd öt napot Angsana Ihurun. A két sziget teljesen más, az egyik egy nagy sziget lagúnával körbevéve, a másik pedig egy gyönyörű kis korallsziget Robinson Crusoe feelinggel! Szerintem egy nagyon jó párosítás volt így ez a kettő.

 

 Lux egy nagy és mozgalmas sziget tele programokkal, éttermekkel, bárokkal ahol tényleg nem lehet unatkozni. Kettő büférendszerű és kettő á la carte étteremből választhattunk, ezen kívül snack elfogyasztására is még két helyen volt lehetőség. Az ételválaszték pazar, a kiszolgálás pedig minden elvárásunkat felülmúlta! A kedvencünk az olasz á la carte étterem plusz a nemzetek konyháját felvonultató büférendszerű étterem voltak. Feledhetetlenek voltak a pezsgős reggelik az óriás cerrano sonkákkal, pl. eredeti lépes mézzel, itt ettük a világ legfinomabb hamburgerét és tiramisuját is! Az all inclusive ellátás teljes mértékben megéri, hiszen a legkiválóbb borok, rosék és egyedi koktélok arzenálját is tartalmazza (hat bár van a szigeten). Aki szereti a tengeri herkentyűket, rengeteg különlegességet kóstolhat. A gasztronómiáról még annyit, hogy a sziget egyik védjegye a házi készítésű fagylaltja, melyet házi készítésű tölcsérben szolgálnak fel.

Maga a sziget egy nagy lagúnában fekszik, a korallzátony a parttól kb. 300m-re van, ahová naponta kétszer ingyen kivisznek csónakkal. Ettől függetlenül lehet sznorizni a lagúnában mivel sok hal van, viszont korall az kevés, de maga a lagúna és a part a hófehér homokkal gyönyörű, igazi képeslapba illő látvány. Snorizás szempontjából a vízi villák előtt van a legjobb rész és az könnyen elérhető bárki számára. A szigeten négyféle szállás van, mi a beach pavilionban laktunk. Ez a legegyszerűbb szállás, valójában egy ikerbungi. Az elején tartottunk attól, hogy hangos lesz, de szerencsére nagyon jól szigetelt és nem volt gond. 

A sziget másik „titkos fegyvere” - az all inclusive ellátás pazarságán kívül - vagy pontosabban a filozófiája, a személyzet kedvessége! Tudom, hogy maldívon mindenhol nagyon kedvesek az emberek, de itt még magasabb szinten űzik ezt. Igazából ez az egyik fő ok, amiért nagyon sokan ezt a szigetet választják és egyáltalán nem csalódnak, mert azt kapják, amit vártak, sőt még annál is többet!  A resort  vezetője Mr. Mamoun egy nagyon kedves ember, aki többször személyesen odajött hozzánk, ő mindent megtesz azért, hogy a sziget megítélése a legjobb legyen. Egy kiváló vezető, akivel még egy focimeccset is megnéztünk amint épp Sun csapatát verte el Lux! Voltunk cetcápa túrán és láttunk is egyet, ami hatalmas élmény volt. Maldívon három helyen vannak állandóan cetcápák, az egyik itt a Maamigili reptér melletti rész. A sziget mólójának a végében minden este a lámpafényre egy nőstény manta úszik ki és megtanulta, hogy ha fütyülnek neki, akkor megpördül, ahogy a telihold fényénél szokta!  Nagyon-nagy élmény volt! Ezen kívül voltunk még naplementés horgászaton is, és amit fogtunk azt másnap elkészítették. A spa-t is érdemes kipróbálni, mivel nagyon jó árakon dolgoznak és nagyon jó.  Luxnak van egy saját kozmetikai márkája, a „Lux me”, ennek termékei kaphatóak a spa-ban, nagyon szuper termékek!

Van „secret bar”, amit minden nap elrejtenek valahol a szigeten, és aki megtalálja, az ihat belőle finom koktélokat! A „message in bottle” az üzenet a palackban játék pedig arról szól, hogy 25db palackot rejtenek el a szigeten minden reggel, és aki megtalálja, az nyer vmi ajándékot! Nagyon nagy élmény keresni, az ember szinte gyereknek érzi magát! Összességében a sziget nagyon szép. Mi négy palackot találtunk, pl. volt benne bungiban pezsgőzés, bungiban felszolgált pizza, stb.

A part, a beach igazi hófehér homok, a lagúnájánban kristálytiszta víz, nincsenek homokzsákok se kőgátak, mivel a zátony szélén a hullámzás megtörik így nincs erózió. A sziget növényzete dús, és a legjobb kókuszos mojitót itt csinálják a világon! J  Mindenkinek ajánlom, nem fog benne csalódni!

A sziget saját kávézója is egyedülálló élményt nyújt, egy kávé kb. 10 percig készül, kis műalkotások!

A tisztaság is mindenképpen érdemel egy szót, hiszen napi kétszer takarítanak, ragyogóan tiszta minden! A takarító minden nap meglepett valami aprósággal, pl. virágszirmokkal kirakott habfürdő, ágyunkon gyönyörű felirat.

 

Angsana Ihuru egy kis korall sziget, közel Malehez (20 perc gyorshajóval) Baros és Banyan Tree Vabbinfaru mellett. Egy igazi kis ékszersziget, aminek szépségével nem lehet betelni! Itt is all inclusive ellátásban voltunk, viszont itt nem biztos, hogy megéri azt választani, főleg annak, aki szereti a finom koktélokat, mivel azok nincsenek benne az árban!  Ez a sziget is kínál több féle programot, mi itt is naplementés horgászaton voltunk. A korallkertje a szigetnek az egyik legszebb maldívon! Szinte ki sem jöttünk a vízből egész nap csak snoriztunk, nem lehetett betelni a látvánnyal! A 22-es szobát kaptuk és szerintem ez a legszebb része a szigetnek (nyugati oldal, legszebb partszakasz), ha valaki egyszer ide menne, tényleg ezt a részt válassza! Banyan Tree és Angsana szinte mint két ikersziget akik szimbiózisban élnek és ez egy nagyon jó üzleti fogás. Mindegyik sziget vendégei minden nap (óránként) gyorshajóval (2 perc) átmehetnek a másik szigetre, ahol ugyanúgy ehetnek, ihatnak, snorizhatnak és így valójában olyan, mintha két szigeten lennének!

Tettem fel képeket a malongo.hu-ra mindkét szigetről, ott megnézhetitek! Ha valakinek bármi kérdése van a két szigetről, szívesen válaszolok! Összességében ez a nyaralás volt eddig a legjobb választás az életünkben. Mindenképpen szeretnénk visszamenni mindegyik szigetre, mert maldívnál szebb nincs!

 

Üdv: gugas

 

Előzmény: Pranit (26675)