Laskili84 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 3277

Kedves egylány. Nekem is vannak izomrángásaim már több mint egy éve a testem különböző részein jelentkeznek, gyakran olyan mintha egsik helyről "ugorna" a másik helyre a tünet. Legtöbbször az érintett izom 1-3 rándul, ritkább esetben eltart 1-2 percig és megszűnik . Következő vizsgálatokon voltam: ENG, EMG, EEG, MRI, tüdő szűrő 2x, stb. 4x látott 2 különböző neurológus. Minden egyes alkalommal azt állapították meg, hogy nincs szervi bajom. (A tüneteim egy nagyon stresszes időszakban kezdődtek, és ez csak fokozódott később is.) Idén Júliusban találtam rá a jóindulatú izomrángás szindróma angol nyelvű leírására.

Korábban céloztak rá, hogy ez lehet a dolog mögött, de ezt itthon az orvosok nem veszik komolyan, mert kvázi nem betegség. Google fordító segítségével le lehet fordítani a wikipédia szócikket.

 

Benign fasciculation syndrome

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Benign_fasciculation_syndrome

 

 

http://thetheoryofmediocrity.blogspot.hu/2012/09/the-misconceptions-of-benign.html

 

http://www.aboutbfs.com/forums/viewforum.php?f=2&start=250

 

Youtubeban írd be: BFS fasciculation

 

Rengeteg videót fogsz találni. Sokan érintettek ebben az állapotban. Sokat olvasgattam itt, szerintem többen ebben a cipőben járnak valójában. 

Orvos nekem azt mondta (és ezt is olvastam), hogy 1 év után bőven izomfogyást kellett volna észlelni, komoly gyengeséggel. ALS re fokozatos terjedés a jellemző és nem a szórt megjelenés. 

A fájdalom pedig nem ALS tünet. BFS pedig jóindulatú, nem betegség bár igazán kellemetlen és alkalmanként nagyon sokáig elhúzódik.

 

inimma84@gmail.com címen elérsz ha kérdésed van!