arvaiz69 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 78932

Szia!

Pár képet tudok mutatni a marógép felszereléséről, illetve az emelőszerkezetről!

 

 

  

Igen ez a Bosch POF 1400 ACE marógép valóban csak 8 mm-es marószárig tud befogni! Annak idején mikor a barkácsolást elkezdtem vásároltam azt az említett 1800 wattos KINZO marógépet.

 

 

 

Akkoriban annyira tájékozatlan voltam a gépekkel kapcsolatban, hogy nem is tudtam igazából mit vásároltam. Itt arra gondolok, hogy a megvásárolt Kinzó marógép befogta a 8 mm-es és a 12 mm-es marószárakat is, de én egész végig csak 8 mm-es marószárral használtam. Egyszerűen nem tulajdonítottam neki semmi jelentőséget, vagy elfelejtettem de soha nem használtam a 12 mm-es befogópatront. Miután komolyabban belemerültem a barkácsolásba, már hallottam olyan marógépekről ami 12 mm-es marószárat be tud fogni. Persze azt tudni kell rólam, hogy én egy műszaki analfabéta vagyok, így aztán fel sem merült bennem, hogy az a gép amit használok, az valójában a 12 mm-es marószárat is befogja! Miután a gép tönkrement, egy alkalommal véletlenül a dobozát elővettem, és akkor szembesültem bődületesen nagy naivitásommal, méghozzá azzal, hogy a gép 12 mm-es marószárral is használható lett volna.

 

Persze a marógépem elromlása után szerettem volna egy komoly marógépet venni ami alkalmas a 12 mm-es marószár befogására is. Kinéztem magamnak egy Black Decker KW 1600 EKA  marógépet, ami megfelelt az elvárásaimnak, de mivel nagyon drága volt akkoriban, így lemondtam róla. Ez után esett a választás erre a Bosch gépre. Eleinte többször megbántam, hogy megvettem ezt a Bosch gépet, mert én igazából egy olyan gépről álmodoztam ami használható 12 mm-es marószárral is. Sokszor úgy gondoltam ez a marógép vásárlás egy zsákutca volt, mert ez mellé vennem kell egy nagyobb marógépet is amit komolyabb munkák elvégzéséhez fogok majd használni a 12 mm-es marószárral.

Sikerült szereznem 8 mm-es szárral kontraprofil marókést, 8 mm-es szárral plattolómarókést.

 

 

 

Ez utóbbit egy alkalommal használtam, akkor mikor megvettem és kipróbáltam pár deszkán. Azóta nem volt szükségem rá. Na de a kontraprofilmarót sem sűrűn használom. 

Rájöttem, hogy felesleges áhítoznom egy másik marógép után, mert mindent meg  tudok csinálni ezzel a kis géppel is. Így aztán letettem arról, hogy veszek egy olyan gépet ami 12 mm-es marószárat is be tudja fogni.

Mára már nagyon jól összebarátkoztam ezzel a kis Bosch marógéppel, nagyon szeretem. Megbiztató erős kis gép. Nem tudok rá rosszat mondani! Tehát kérdésedre a válaszom, nem, nem hiányzik a 12 mm-es marószár!

De azért nagyon örülnék ha lenne! :- ) 

Üdv.: Zoli

 

Előzmény: torony78 (78929)