Signor Formica Creative Commons License 2014.10.09 0 0 11343

Látta valaki azt a kiállítást? A gombfocitól a szektorlabdáig cím akkor csak azért kellett, hogy valamiféle előemberi pozíciót adjon a gombfocinak? A gombfoci rész milyen csapatokkal merült ki? mekkora tárgyi anyaga van a múzeumnak?

 

Öcsi, ezek szerint már egy 1972-es könyv is csak a szektorlabdával foglalkozik? De ahogy jönnek az adatok, akkor lehet, ténylegesen nagy munkát végeztek, mert egyelőre úgy tűnik, az igazi gombfocival nem foglalkozott még előttetek senki érdemben. Azonban beszélni kellene az akkori kurátorok közül valakivel, aki a kiállítást rendezték, kitől vették az információt? A kiállítás, magát történetiként akarta pozícionálni, tehát minimális elvárásként történeti tárgyakat kellett volna megmutatnia. Milyen csapatok szerepeltek ott? A katalógus létezik, de ez egy műanyagtörténeti kiállítás része volt. Nem tudtam megszerezni, csak náluk lehetne belenézni. Vagy a Széchenyi könyvtárban.

 

Már-már kezdek rátok úgy tekinteni, mint harcos hősökre, akik a gombfoci becsületéért is küzdenek, mert ha az van, amire Apánk céloz, hogy ez a szektorlabdás ember határozza meg, mi a része a történelemnek, akkor csattanós válasz lesz, az a kis remek katalógus, amit készítetek. És nem baj, ha nem minden adat lesz az elején pontos. Mert már nagyságrendekkel alaposabbak vagytok, mint a felllelt dokumentáció!

 

Végezetül BUMBINAK és PILACÁNAK: műanyagtörténeti ismertetésben olvastam, eme kiállítás katalógusrészletében, hogy három résztvevője volt itthon a műanyaggyártásnak, a vállalati szektor mellett a termelőszövetkezeti és a magántermelői, azaz maszek ágazat. Ez a magán szektor már 1945 után közvetlenül termelt! Sajnos nem jutottam adatokhoz százalékokat tekintve, pláne sajnos nem a gombfocival kapcsolatban, DE elméletileg már a kezdetektől készülhettek maszek műhelyekben csapatok. Ismétlem, ez még mindig titok, mert semmi adatot nem találtam. Lehet, más jobban utána néz.

 

Öcsi, nem voltál hülye, csak lelkes, és türelmetlen, ezért berendelted a könyveket, ez inkább tökös dolog, mint hülyeség, én más ügyekben, rendszeresen jártam, járok így. (persze azt nem mondom, hogy jók lesznek még valamire később neked ezek a könyvek, de sose lehet tudni..:))))

Előzmény: A-punk (11342)