Vizslásgabi Creative Commons License 2014.10.09 0 0 105031

Kedves fórumtársak!

 

Véleményeket és segítséget szeretnék kérni.

 

Alma és birs vegyes cefrém szept 23-án kezdett el forrni, és szépen alakul a cca. 20 c fokos helységben. Mosás és aprítás után némi napfényt, citromsavat, pektinbontót és borélesztőt kapott.  6 hordóból 3 elfolyósodott (ivójoghurt állagú) 1 kicsit 2 jobban darabos. Ennek oka valószínűleg hogy több birs ill szárazabb alma került ezekbe a hordókba.

 

Problémám a következő. 3 típusú hordóban van a cefrém. Van kettő ami élelmiszer ipari hordó, kettő fehéres színű, és kettő kék. A fehér és a kék kereskedelmi forgalomban kapható. A kék színű hordókról (amiben elfolyósodott, előrehaladottabb az anyag) ha leveszem a fedőt, és beleszagolok, akkor enyhe technokol szagot érzek. Ha megkavarom akkor ez a szag eltűnik és magán a cefrén nem érezhető. A többi hordónál ilyet nem tapasztalok. PH -t papírral néztem, 3-4 között lehet.

 

A technokol szag a fórumban való visszaolvasás alapján ecetesedésre utal. Kérdésem az hogy mit kellene tennem, ill a hordó anyaga okozhat-e technokolos szagot?

 

Válaszokat előre is köszönöm!

 

Üdv: Gábor