BJszakért Creative Commons License 2014.10.08 0 0 10950

Packop

B1 minősítés, rehab ellátás, ha megállaíptották az ellátást, akkor adómentes persze, de 10% nyugdíjjárulékot vonnak belőle.

Egésdzségbiztosítási járulékot vissza lehet igényelni ott, ahol befizette, Nav-tól, ott kap ehhez adatlapot, stb.

Ha ellátást folyósítanak B1 rehab ellátás esetében időbeli korlátozása van, szakmai honlapomon itt 6) pontban található bővebben a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

Flórián

tudja, hogy a határozat (tények) ismeretében készséggel, önzetlenül tájékoztatom, mi vonatkozik Önre, jogszerű-e a határozat, mi mit jelent konkrétan. Szakmai honlapomon megtalálható fenti linken email címem.

 

Általánosságban arról tájékoztathatok, hogy más a megállapítása a rokkantsági (súlyosabb) és rehab ellátásnak 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) értelmében:

 

A rehabilitációs ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napjától állapítható meg a rehabilitációhoz szükséges időtartamra, legfeljebb azonban a folyósítás kezdetétől számított 3 évre.

 

A rokkantsági ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napját megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg.

 

A határozat nem térhet el a szakvéleményben bizottság által írtaktól.