Törölt nick Creative Commons License 2014.10.05 0 0 2615

Sziasztok!

 

Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a gondolataimat. Illetve, ezek nem is gondolatok lennének, hanem már vagy a huszadik segélykérésem nagy tanácstalanságomban. Azért írok ide, mert már elég régóta figyelem a fórumot és szerintem itt tudnátok a legjobban hozzászólni a nyavalyámhoz. Sok orvosnál jártam, de mivel elég kicsi városban élek, félek, hogy nem nagyon találkoztak még hasonló esettel. Letudják valami kis hülye vírusnak vagy bacinak amire kapok egy doboz antibiotikumot, aztán ha visszatér a gondom, huzogatják vállukat, majd pár hónap után járhatom újból a köröket....

 

Évek óta szenvedek nyak és gerinc fájdalmakkal. Pontosabban, a csigolyáim fájnak nyomásra. Ilyenkor köhögök, hőemelkedésem van és elegem mindenből. Van, hogy 1-2 hónapig semmi bajom, aztán hirtelen a semmiből előbukkan mindenféle fájdalom amik furák. Most pl. 3 napja a jobb combom (izom vagy csont nem tudom) de annyira fáj, hogy lépcsőzni sem tudok...Mintha lefutottam volna a maratont. Izomlázféleség. Ha pihentetem, akkor minden ok, de ha felkelek, hát iszonyat. Pedig nem is sportoltam semmit mostanában. szokatlan dolgot sem csináltam, hogy fájni kéne. Aztán ehhet a combfájdalomhoz társul még egy fura vállfájdalom is, ami hol jobb, hol rosszabb. Néha a kezeim zsibbadnak, hidegek. Fura! aztán mintha nem is a vállam fájna, hanem picit lejjebb az izület, de pontosan nem is tudom behatárolni, mert hol itt-hol ott fáj. 2012-ben jártam ilyen jellegű problémával reumatológusnál is, aki elküldött speciális (autoimmun) vérvételre stb. Meg térd MRI-re, se semmit nem talált. a vérképem is jó lett. Voltam 2011-ben csontizotóp vizsgálaton is, mert már akkor fájtak a bordáim, de ott sem találtak semmit. 

 

Hematológiára is elküldtek, de semmi. a fájdalmak meg egyre durvábbak lesznek. Most pl. bevettem egy aspirin 500-ast, nehogy trombózis legyen, mert ott is szoktak ilyen fura tünetek lenni. Nagyon kétségbe vagyok esve, szar az életminőségem, nem tudok tervezni így semmit. Legutóbbi "shubom" kb. 2 hónapja volt, pont akkor indultunk nyaralni. Gondolhatjátok milyen kellemes volt mindenféle csontfájdalmakkal nekiindulni. Akkor pont a nyakam gyulladt be és állandó hőemelkedésem volt. Szerintetek hova forduljak, vagy mit lehetne kitalálni, mert TUTI, hogy valamilyen autoimmun betegségem van. 

 

Ha a fájdalom holnapra nem múlis el, meglátogatom ismét a reumatológust, de félek, csak a szokásos diclofenacot, vagy flector tapaszt fogja felírni, ami olyan, mint halottnak a csók. Ti mit tennétek a helyemben?