diginewl Creative Commons License 2014.10.04 0 0 96622

Üdv!

Így van!

 

Mindenképpen fontos a nevelés! Nem szabad azonnal a kezébe adni értéket, mert abból baj lesz. Csak fokozatosan! Ha látja, hogy ezek nem törő-zúzó dolgok, hanem tojások, akkor megtanulja, hogy úgy bánjon vele. De ezt viszonylag időben kell elkezdeni, ahogy előttem két hozzászóló is megtette.

Azt kell tisztán látni, hogy a gyerek attól, hogy kicsi, még nem hülye, és nem is kis felnőtt. Ha fárad, ezt nekünk kell látni ki kell venni a játékból.

 

Nálunk van 3 lány (3-6-8). Van egy kis mini dilikörük, de azon eljátszanak 3-an. Amikor elfáradnak akkor el kell rakni. Már maguk teszik fel a mozdonyokat, és irányítják a forgalmat.

 

A munkahelyemen van egy épülő vitrinvasutam. Ezt bárki megnézheti, ha bejön hozzánk.

3 féle gyereket tudok megkülönböztetni, kortól nemtől függetlenül az elmúlt kb 4 hónapban, amióta üzemel.

1; egy pillanatig érdekli aztán semmi (nem fogja meg)

2; csak a gomb nyomkodása érdekli, amivel elindítja, aztán cikrál/rohangál ugyanúgy tovább a patikában, mint amúgy tenné (csak az izgatja, hogy ő csinált valamit)

3; elindítja, és végig figyelemmel kíséri az eseményeket, egészen a vasútüzem végéig.

 

Elmondható, hogy van utánpótlás, de a szülői "előnevelés" nagyon is szükséges hozzá, hogy élvezhető legyen ez a játék. Ebben nekünk van a felelősségünk, hogy ne a TV előtt üljön, mert úgy egyszerűbb, hanem igenis legyen igazi gyerek: mozogjon, gondolkodjon, játsszon. Ehhez viszont foglalkozni kell vele!

 

Előzmény: Törölt nick (96621)