allez zserzseli! Creative Commons License 2014.10.04 0 0 50415

:) nem oli pulzusa alapján mentünk. ha én az övével mentem volna, még mindig kint lennék. az én laktátom 185-nél van, az övé majd 30-al lejjebb asszem.. ezt úgy értette, hogy volt egy pulzuslimit, ami nála 135, robinál 145, nálam 155 volt, és ehhez igazítottuk a menetet. ő határozta meg a 135öt, mert ismerte a mienket, így tudta, hogy ez nálunk mit jelent.. de ehhez a limithez ugyanaz a tempó, állóképesség tartozik.. be is jött.

egyébként az elmúlt 5-6 évet főként pulzus alapján edzettem, de ez alól az ősz mindig kivétel volt, akkor szoktam próbálkozni egy maratonnal, akkor 2-3 hónapig nem használok övet. rövid távokon én nem érzem annyi hasznát, de 50 kili felett enélkül szerintem nem sokáig jut az ember.. idén bepróbáltam a T80at öv nélkül. kb 25-ig jutottam, olyan bazári módon futottam el az elejét, hogy onnan a következő 60 egy konkrét szédelgés volt..

én élvezem a pulzus nélküli edzést is, itt a kulcs a táv, intenzitás kettős. ha vki nem akar ultratávokat futni, nem feltétlenül veszi annyi hasznát. sőt persze az sem ért, ha az ember megismeri magát jobban, ez pedig öv nélkül hatékonyabb, habár nagyon a sérülés veszély is..

Előzmény: Törölt nick (50401)