kgaboroo Creative Commons License 2014.10.01 0 0 71618

Nemtom mennyire szeretnéd még levinni a fogyasztást? És, hogy tudd....a Poló minden sebességben magasabb fordulatszámon pörög mint a Swift. Még szép, hogy nyomatékosabbnak érezni, hisz jóval rövidebbek az áttételei.

 

Csak menj eggyel és hasonlítsd össze a sebességhez tartozó fordulatszámokat. Ugye a Swiftnél óra szerint ha 190-nel mész akkor 5100 körül van a fordulat ötödikben. Ez már majdnem dízeles fordulat.

 

A Poló fordulata ekkora sebességnél ötödikben 6200 körül van. Az 1.4 es Clió 6100-at forog ilyenkor. Az 1.6-os Civic 6300-at.

Mostanában mindenki a szaros nyomatékkal erőlködik. Mást se olvasol csak azt, hogy így mekkora meg úgy mekkora nyomaték.

Régen fel sem tüntették a nyomatékot az adattáblázatban. Csak a lóerő volt megadva.

Aztán meg lóerő nélkül nyomatékot sem lehet előállítani. 

Tény, hogy a Swift fokozatai túl hosszúak, ezért kell visszapakolni ha gyorsítani akarsz. Viszont ha már kezdenek előjönni a lovak akkor simán elnyúlik a katagóriatársak elől.

És mint mondtam, mindegyik motor keveset fogyaszt ha nem nyomják neki.

Emléxel rá....a MySwift fórumon volt egy gyökér aki 3-4 literekkel járt a Swifttel 60-70 kmórás sebességgel. Már nem emléxem a nickjére, és mindig ezzel borzolta az idegeket, hogy milyen keveset fogyaszt az autója. :-)

Előzmény: D-Z (71616)