bkriszto80 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 57684

Tisztelt Márka- és Típustársak!

 

Laikus vagyok a témában, ezért igyekeztem a fórumban visszaolvasni és tapasztalatot, információt szerezni, azonban nem jártam sikerrel, ezért szeretném a segítségeketeket kérni, hátha...

 

Adva vagyon tehát egy 2006. évi 1.2 16V Thalia. ~115.000 km-rel. Első tulajdonosa vagyok a gyertya-, izzó-, központi-, csomagtérzár problémákat végigjártam. Nem szakszervízben, de igyekszem rendben tartani, az időszakos általános dolgokon kívül a jelentkező hibákat orvosolni, kopó alkatrészeket cserélni, stb. Egy szóval - úgy gondolom - nincs elhanyagolva az autó.

 

A legújabb problematika leírása nagy vonalakban az lenne, hogy beülnék az autóba majd lendülettel fordítom a kulcsot és.. nem történik semmi.. azaz a rádió, ventillátor, visszajelzők bekapcsolnak de hiába indítóznék semmi. Sem kattanás, sem kerregés, néma csönd.. Kulcs vissza, majd újra csodálatos indít a motor.

 

Valamikor a nyár elején az időszakos szervíz során a szerelő javaslatára az önindító feljavítása megtörtént. "bendix", "kefék" cseréje, tisztítás, stb. Aztán a nyáron (függetlenül?) kezdte a fenti hibajelenséget, majd egy hónapja  a következőt, hétvégén ismét, tegnap délután megint, ma reggel ismét... Szerelőt hívom - immáron újat - autót kivittem, persze vagy húszból egyszer sem produkálta a hibajelenséget, autót ott hagytam, többször próbálták, semmi. Feszülség rendben. 12V-os csati lecsavarva, megdörzsölve. Akkumulátor most volt egy éves... ( Talán ide tartozik, talán nem, a központi zár is most van javítás alatt,  illetve ez idő alatt halt meg a jobb hátsó zár. A motor már meg van rendelve, elvileg a héten cserélik.)

 

Hát izé...

 

Tapasztalt valaki hasonlót, ne adj Isten élt át ilyen jellegű problémát, esetleg hozzáértőbbeknek lenne javaslata merre induljak tovább? Nem szeretnék egyszer csak ott maradni valahol, családdal, gyerekkel, vagy egyedül munkában. Bármilyen építő jellegű javaslatot szívesen fogadok és előre is köszönök.

 

Krisztián