BJszakért Creative Commons License 2014.09.27 0 0 10931

A nyugdíjkorhatár tekintetében jól informált.

Sajnos azt kell mondanom, hogy a törvény szerint megtörténik a felülvizsgálat, amikor a Hivatal "odaér", és akkor arra kell koncentrálni, hogy bizonyítsa a jelenlegi (fél éven belüli legalább) összefoglaló szakorvosi véleménnyel, javaslattal és háziorvosival, hogy nem javult állapota a legutóbbi felülvizsgálat óta.

Különben csökkenhet ellátása a nyugdíj előtt is.

 

Ha pedig betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárát, akkor kérnie kell az öregségi nyugdíj megállapítását, néhány hónappal a korhatár betöltése előtt kap majd a Nyugdíjfolyósítótól egy tájékoztatást erről, hogy intézkedjen.

Hogy akkor majd mennyi lesz a öregségi nyugdíj összege, ki tudja, az akkor hatályos törvény szerint a Hivatal beírja a programjába az adatokat, és a szolgálati idő és átlagkereset alapján megállapít egy összeget, amikor megszüntetik az ellátását, másnap megállapítják az öregségi nyugdíj összegét.

 

moments

Ha volt III.cs. rokkantsági nyugdíjas volt 2011.12.31. előtt amit átneveztek rehab ellátássá és soros felülvizsgálati időpont hiányában bármikor sorrakerülhet, ahol arra ügyeljen, hogy bizonyítsa, hogy jelenleg is állapota ugyan olyan, nem javult, mint anno a legutolsó felülvizsgálat alkalmával. Jelenlegi minősítési kategóriája Önnek C2 rokkantsági ellátás, egészségi állapota 31-50% vagyis korábbi III.cs. rokinyugdíjas ÖEK - egészségkárosodás 50-69%) ha ezt minősíti bizottság a jelenlegi állapota alapján, akkor kb.ugyan olyan összeg lesz ellátása.

 

ÖN esetében NINCS 3 év határidő, az új komplex minősített rehab ellátásokra vonatkozik, hogy max.3 évre kapják az ellátást.

Ön addig kapja ellátását, amíg a felülvizsgálatot követő joferős másik határozat meg nem születik, és aztán annak megfelelően történnek a dogok. OK?

 

Bővebben szakmai honlapomon itt 4) pontban az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Email címem is megtalálható itt, ha valaki személyesen tisztel meg szakterületemen: felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás, rehabilitáció, önzetlenül útmutatást nyújtok, határozatot értelmezek, megvizsgálom, jogszerű-e, van-e jogalapja fellebbezésnek, ha van, meg is írom érintett helyett, alternatívákat, információkat adok, ha van időm.