Törölt nick Creative Commons License 2014.09.26 0 0 77982

Ekkora mennyiséghez már érdemes megcsinálni a gépi előtolást, de oda nem elég már az ablaktörlő motor eleje ilyen szélességben, komolyabb teljesítményű motorra lesz szükséged az előtoláshoz is, lehetőleg olyan aminek a fordulatszámát potméterrel tudod szabályozni. Pár száz vattos egyenáramú motort keresnék hozzá én.

 

 Az asztalra végtelenített gumit kell felszerelni. Van több gumiárú szaküzlet ahol lehet venni ilyen szélességű gumilapot aminek az egyik oldala sima a másik oldala enyhén recés. Jó borsos az ára. A végtelenítéshez ott tudnak adni tanácsot, én nem értek hozzá. Én a "Halszálka mintás gumilemez"-t venném, de lehet hogy az üzletben jobbat is tudnak ajánlani. Az is lehetséges, hogy a végtelenítésben is tudnak segíteni, nem tudom, kérdezz rá.

Esetleg több gumiárú üzletet is fel lehetne kutatni, hátha valahol vulkanizálnak is.

 

A gumilemez alá már nem biztos, hogy elég a sima bútorlap több rétegben, lehetséges, hogy tenni kell rá vlami nagyon sima korlemezt is hogy jobban csússzon a gumi rajta és ne kopjon ki hamar a bútorlap a henger alatt a nyomástól, persze a hintőpor is segít sokat. 

 

Először a kétoldalas ragasztót kell felragasztani a hengerre spirális alakban, utána leveszed a védő papírt róla és kezdheted felrakni a csiszolóvásznat rá.

A csiszolóvásznat nem egyszerű felrakni, jól elpöcsöltem mire rájöttem, hogy milyen szögben kell felfektetnem a csiszoló papírt a kezdésnél, hogy a henger másik végénél is pontosan egymás mellé kerüljenek a spirálok és ne csússzon el. 

 

Ami elég kritikus a gép építésénél az a henger acél tengelye. Már nem emlékszem pontosan hogy milyen menetes szárat vettem hozzá, de majd megmérem, az biztos, hogy elég brutálisnak kell lennie a tengelynek, hogy a közepe ne hajoljon meg ívesre a terhelés közben. Ha van lehetőséged akkor érdemes lehet jó vastag tengely anyagot szerezni és abból megcsináltatni a tengelyt. A rétegelt lemez fa korongokat is rá kell ragasztani teljes hosszába, mert  az is merevíti a tengelyt. 

 

 

 

 

 

Előzmény: Pote01 (77969)