altimus Creative Commons License 2014.09.26 0 0 155571

- ha mar itt tartunk erdemes megjegyezni, hogy a korai visszatero egysegek palyajat nem nagyon korrigaltak igy brutalis 8-10g-s terhelest kaptak az urhajosok visszatereskor.

 

- nem koztudott teny (az oroszok 71-ben vallottak be), hogy gagarin 7km magassagban elhagyta a leszallo egyseget es ejtoernyovel ert foldet! a vostok1-en nem volt lassito raketa es szabalyosan becsapodott a foldbe visszatereskor. ez amugy azert erdekes teny mert a nemzetkozi urhajozasi szervezet szabalyzata szerint az tekintheto valos urutazasnak ahol az urhajos a leszallo urkabinban ter vissza a foldre. ilyen ertelemben nem gagarin volt az elso urhajos!

 

- allitolag a saratov kornyeken a foldeteres helyen dolgozo parasztokkal talalkozott eloszor gagarin, urruhaban. azok megijedtek tole es majdnem agyonvertek :). gagarin azt kialtotta felejuk, hogy o is ugyanolyan szovjet ember mint ok, es surgosen telefonalni szeretne moszkvaba :). mondjuk az igen szep tortenet lett volna ha szerencsetlent agyonverik kapaval, kaszaval a parasztok, mielott kier erte a fogado csapat.

Előzmény: APT (155569)