Törölt nick Creative Commons License 2014.09.25 0 0 77906

A kerítés elkészítése dicséretes. Örülök, hogy egyre bátrabban és egyre nagyobb gyakorlattal tudsz megoldani egy feladatot, de csak akkor fogsz tanulni a hibáidból, ha azt őszintén elmondják neked. Árvai Zoli is megkapta a véleményünket, te sem fogod elkerülni. Én is rendesen megkaptam annak idején amikor a szalagfűrészt készítettem, próbáltam megfogadni a tanácsokat. A kritizálás építő jellegű, legalább is részemről. Szóval ne vedd személyeskedésnek a jobbító szándék mondatja velem a következőket.

 

A kivitelezésnél vannak apróbb problémák amiket én másként csináltam volna. A legnagyobb probléma a rések hiánya a deszkák között. A fa él még holtában is, dagad, szárad. A deszkák élét nem tudod lefesteni összeszerelt állapotban. A kapubejáró felé kellett volna fordítani a sérült sarkú deszkát a kiskapun, hogy a nagy udvarról ne látszódjon. El kell dönteni, hogy mely irányból nézve akarod szépnek látni a kész művet, és arra kell törekedni, hogy a deszkák hibátlan oldalát arra felé kell fordítani. Ennyire a gombától elszíneződött anyagot nem vettem volna ilyen feladatra, csak akkor ha olajfestékkel el tudom takarni az elkékülést. A egyik deszkának az élgyalulása nem tökéletes, így rés van a deszka végénél míg középen összeér. Ezt még gyakorlott hobbiasztalos is el tudja rontani, ez nem is lenne baj, de ilyenkor az ilyen deszkát kell legfelülre vagy legalulra rakni, mert akkor nem látszik. Szóval még a látszólag egyforma deszkákat is meg kell fontolni hogy hova és hogyan kell felrakni. Ez sokszor több időt vesz el, mint az összeszerelés. Nekem fura a 2 különböző típusú zár a kapu tetején. Elég lett volna a tolózárat a felső deszka élére felrakni, így mindkét oldalról kényelmes kezelni. A kerítés tetejére egy oromfalat kellene csinálni ami a függőlegesen eső esőt elvezeti a kerítésről és mellette csöpög le. Erre egy olyan léc is elég ami 1-2 cm-el szélesebb a kerítés vastagságánál, és a léc aljába a széleknél két oldalt egy egy hornyot belefűrészelsz vízvetőnek. 

A most látható hibák egy részét még most is javítani lehetne mivel csak le kell szerelni és megforgatva vissza rakni. 

 

Összességében nincsenek nagy hibák, szóval ügyes voltál kezdő létedre, még gyakorolnod kell például a gyalulást. 

Azért kicsit büszke is lehetsz magadra, hiszen ez az első nagyobb famunkád a kutyaházat leszámítva, a végeredmény nem is olyan rossz, sőt... :) 

Remélem nincs harag :)

 

 

Előzmény: _KGR_ (77880)