Pecabubus Creative Commons License 2014.09.25 0 0 104518

Remélem értem, tehát bérfőző mester a lejövő szesz százalékából nem tudja megállapítani hogy mikor kell utópárlatra váltani (fogadjuk el hogy más sem), kóstolni viszont nem kóstolja azt amit főz, a bérfőzető mégúgyse, mert "nem vállalja be" hogy a saját cefréjéből főzetett pálinkát megkóstolja (nyilván időre kellene odamenni). Tehát még mindig nem tudható mikor és hogyan vált UP-ra a mester. Titok?

Megértem azt is hogy nem fogja ~45% lejövőnél befejezni a középpárlatot, hiszen a főzdének nem csekély anyagi haszna van abban hogy minél több alkoholegységet tudjon kifizettetni a kuncsafttal, ezért mennek bele az utópárlatba mélyen? Nehézkesen korrelál ez a minőségi főzésről alkotott idealizált elképzeléssel. Ötliteres desztvíz (vagy pivíz, kinek mi) 300 forint, abból min. száz kóstolás kijön, gondolom egy főzetésnél nem kell 10x megkóstolni, tehát harminc forintból kijönne. Belerokkan a főzde? Ekkora a baj?

Előzmény: snapszmester (104517)