zkovaxxx Creative Commons License 2014.09.24 0 0 2521

Rendben legyen!

 

Kedves Chopper !

 

Azt gondolom, hogy még a normál paraméterekkel rendelkező betegeknél is alap, hogy az orvos által előírtakat betartják, de amennyiben nem bíznak benne akkor másik orvost keresnek.

A teljes írásodat végig olvasva, számomra te az a kategória vagy aki az orvosok rémálma mert sokszor úgy gondolod, hogy jobban tudsz náluk dolgokat.:))

 

1, Hazamenetel

"Nem fértem el a hátsó ülésen.. lógó lábbal utaztam elöl 2 órát"

Gondolom az orvosod elmondta, hogy a műtét után pár nappal a lehető legrövidebb ideig sem lehet lógatni a lábat ( nyilván az ágyig el kell jutni mikor hazaérsz)

Ennek meg van az oka, ezt most nem részletezném, de a te esetedben az még fontosabb.

Mikor láttad, hogy a hátsó ülésen nem férsz el, jelzed az orvosodnak a kórház hazavitet mentővel térítés mentesen.

 

2, Láz

A régi protokoll az volt, hogy műtét után egy másfél hétig nem engedték el beteget.

Az új szerint ( szerintem ez sokkal jobb) elengednek 2 nap múlva a következő kitétellel. ( aki nem tudja megoldani az otthoni segítséget az bent maradhat természetesen mert feküdni kell még a wc is off)

Amennyiben láz jelentkezik (akár 38.C) akkor gondolkodás nélkül vissza kell menni, mert a láznak oka van.

A szervezet valamit jelez vele.

 

2 nap tartott láz is..de a MIÉRTRE a választ megkerestem!

Igy ezt is megoldottam orvos és korházba visszamenet nélkül!

 

Minden embernek eltérően reagál a szervezet egy műtéti beavatkozásra.

Mondom ezt úgy, hogy ezt a fiammal végig csináltuk. Rögtön vissza vittük és még időben megkezdték a protokollt ami a következő ilyenkor.

 

A térdből levett folyadékot ( nagy fecskendővel leszívják) elküldik baktérium vizsgálatra, és ennek eredménye szerint folytatják.

Amennyiben szerencséd van csak hematóma alakult ki, amennyiben nem akkor van baktérium is, de ez sem egyértelmű, hogy a műtét során kaptad, mert rendszeresen a szervezetből jön.

Elkezdik párhuzamosan az antibiotikumos kúrát és természetesen rendszeresen ismét lecsapolják a felgyülemlett folyadékot ( naponta többször is), és a megérkezett bakterológiai vizsgálat függvényében, amennyiben szükséges egy műtét során megnyitják a sebet és átmossák. Nálad is ez történt.

Miután bevetették azt a szuper szerkezetet amit már posztoltam, így haza mehettünk, de akkor már nem kellett naponta háromszor leszívni. Te azért maradtál bent mert az átmosás után ez már protokoll.

 

A te esetedet egyértelműen bonyolította az, hogy vérzékeny vagy, ezért már a kórház kiválasztásánál fontos szempont lett volna, hogy oda menj ahol ezt rutinosabban kezelik. Azt értem, hogy 250km-re laksz Budapesttől, de szerintem itt már sokan utaztak akár ennél többet is ahhoz, hogy a számukra megnyugtató kezelést tudják választani.

 

3, az orvos felülbírálása

 

"Igy bajuszt akasztottam, ahogy a Tanár Úr mondta és nem örült neki. de nem engedtem többé az octostim adását.. Alapból nem volt semmi értelme..mert nem volt friss műtét., friss vérzés, nem volt mit alvasztania. Nekem irgalmatlan forróságot, rossz közérzetet, pulzus szaporaságot okozott már a bekötésekor ujabban, amire régebben nem volt példa. Ezért tiltottam meg adását."

 

Ugye ezt nem kell elmagyaráznom. Ő az orvos és meg maximum sokat olvasott hozzá nem értő vagyok. Ő vállalja a felelősséget, neki kell meghoznia a döntéseket. Amennyiben nem bízol az orvosban, ezt jelezheted és válthatsz ( nem bízol a döntésiben, kérhetsz a kórházon belüli konzultációt) Amint írtad sokat voltál kórházban és gondolom már tudod, hogy létezik a betegjogi intézmény aminek pont ez az egyik funkciója.

 

4, a rehabiltáció

A fiam is el volt maradva közel 2 héttela fentiek miatt, de ez behozható.

A saját helyzeted neked kell tudni értékelni, de ezt már tegnap leírtam. Amennyiben nincs módod naponta bejárni gyógytornára, maradhattál volna a kórház rehabilitációs bentlakásos részlegén két három hétig és vagy amennyiben az minőségileg nem felel meg választhatsz egy magán intézményt is térítés ellenében.

Tudom ilyenkor az anyagi helyzet előtérbe kerül, de ez ilyen mint minden az életben, csak beteg ne legyen az ember mert rámegy mindene.

 

Nem tisztem ítélkezni, nem is teszem, de azt fogadd el tőlem, hogy a helyzetedet nem ez a fórum fogja megoldani. Csak te magad fogod tudni meghozni azokat a döntéseket melyek számodra a legjobbak a jelen helyzetben.

 

Szép napot és kívánom, hogy minden nappal egy nappal közelebb kerülj a teljes gyógyuláshoz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Chopper63 (2517)