Chopper63 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 2515

Szép reggelt.

Kedves Arzeen03,LOriana,zkovaxxx,pom-pom57,chillout!Bocsi nem tudok alsó vonást tenni,külföldi billentyűzetem!

Nos mindenkinek köszönöm válaszát,sirással indult a napom.Már bánom,nem mertem Nektek hamarabb irni!Nagyon sok erőt adnak irásaitok,segitő ötleteitek!

Mindannyiótok észrevétele helyes,abban az értelemben amit tudtok a történetemről.

Ime a kiegészitések!!

-Artroszkópos vérzékeny keresztszalag pótlásról nem szól a fáma a Hematológiát tekintve!Bocsánat ha félre érthetően irtam!

-Traumatológia:Soha többet az adott kórház nem végez Artroszkópos térd műtétet vérzékeny betegen.(Csakis nyitott műtétben!)

-250 km-rre lakok Pesttől.

-Műtétem:Semitendinosus innal LCA pótlást végeztek.majd a végtagot 5 fokos flexiós helyzetben rögzitett ortézisben stabilizálták.(Első műtétkor!)Utána soha nem tették fel ezt a rögzitőt már!!

-Első műtétkor még történések:Átvágtak 1 eret,és a combcsontom egyik inába belefurtak a fúróval,azaz átfúrták!Ezt a 3. műtétkor állapitották meg!Ugyanis a térd felett 1 baromi nagy kitüremkedés van első műtét óta!Azt hitték viz gyűlik bele.Holott abszolute kötött az egész óriás duzzanat!Reggel még normál a térd,ahogy terhelem ez a köteg úgy dagad,estére óriási minden nap!Mintát is vettek belőle!Hm-érdekes.Nos nagy vérveszteség volt igy az első műtétkor.

Végeredmény-a 3. műtét után 84-es hemoglobinom maradt!Aneszteziólógusi külön véleménnyel mehettem igy a 4. műtétre,mert nem engedtem vért adjanak.Vélem altatási szövődményem is lett a 4. műtétkor,mert a bal kezem 3 ujja zsibbadt a tenyérrel együtt!Mára csak a kis ujjam zsibbad már!

A legbiztosabb vér-a soha meg nem kapott vér!

Pár éve egy infúzió mellékhatásaként szétestek a vörös vértestjeim!30-as hemoglobinom maradt,akkor 4 egység életmentő vérrel mentették meg életemet.

Hosszú,hosszú az én történetem,a történeteim sokasága,könyvet irok róla majd.

Ahány műtétem volt mind 1 rémregény.Az adott kórházban debütáltam,túléltem a 30. műtétet is.Háromszor élesztettek újra életem és műtéteim során!Talán ez sok mindent megmagyaráz.Az agyamhoz nem nyúltak még,az szűz terület,de más minden műtött rajtam,és soha nem voltam sem rokkant,sem munkaképesség csökkent,sem mozgáskorlátozott!Semmi nem látszik rajtam ezen dolgokból.Vagyis eddig nem látszott!

Most az utolsóba lehet belefutok ha egy időre is,mozgáskorlátozottságba.

 

-Kórházak.Feküdtem bent kórházban 7 hónapig is folyamatosan,haza menet nélkül!

-Ami itt kiakasztott:normális embereket hogy is irjam,estére benyugtatóznak ugy,pár órára meghibbannak,aztán alszanak 12-15 órát,de a meghibbanás időszakát értsétek úgy:Az illető össze veri az egész személyzetet majd minden este,kikötik kezét lábát,rács fel.A személy még igy is meglép,és késsel hadonászva menetel másik szobába.Majd jön a leszerelése.Á,ezt le sem lehet irni!

-Személy-vagyonőr az egyik szakmám,minden beteg begyógyszerezve mellettem,én meg őriztem őket sacc 10 napig,riasztottam személyzetet amikor megindult az illető.Sőt minket is úgy átkozott,amiért nem szabaditottuk ki a kötelékeiből,félő volt talán bennünk is kárt tesz!Aludni,épülni,igy?Ez maga volt a horror.A másik személy orditott éjjel-Majom,majom!Majmokat látott állandóan éjjel.Kértem az esti bogyókat ne vegye be..Nos 3 nap után eltüntek a majmok!Nem tudom ki mit evett..de többen zizik voltak tőle.Nos az hogy a mellettem levő minden reggel ott kakilt az ágytálba,nem gáz.Hogy a szemben levő 5 percenként bekakilt,és mindent kikent vele,szó szerint,és mivel ezt sűrűn tette,néha hosszabb ideig nem tették tisztába-talán elég ennyi,ilyen közegbe nem akarok rehabilitálódni!Mert ezeket vitték a kórház rehabjára a bent fekvőre!

-Nem vagyok finnyás,sok mindent túléltem,de ez már nonszensz.Mintha a zárt osztályon lett volna az ember.Ja,erről nem tehet senki,hisz traumás betegek voltak,hol lenne a helyük műtve.Ez a való világ.

-Normális közegbe mennék rehabra szó se róla!

(De sehol nem merült még fel,majd talán most október végén ha eljutok a rehab ambulanciára!)

 

Talán ennyit az előzményekről,és rólam az érthetőség kedvéért.

 

LOriana-a Te történetedet nagyon sokszor elolvastam!Sok erőt meritettem belőle.Köszönöm.Sokat gondolok azokra akiket ujra,és ujra műtenek,borzalom.Talán megértitek már,én nem járhatok már ki-be a műtőbe.Keresztszalagjaimra nagyon vigyáznom kellene megmaradjanak,és funkcionáljanak!Velem nem is tudom mi lenne ha újra kéne műtsenek!Brrrrrrr!Csoda klassz ember vagy LOriana!!

 

Arzeen03-Nos a Te beirásod siratott meg reggel.Nagyon  köszönöm a tanácsokat!Mintha az én lelkiállapotomról irtál volna!Klappolnak  az átélt élmények is!

Csinálom amiket irtál!!Köszönöm nagyon szépen!Kérlek ha bármi ötleted tapasztalatod van,ird meg továbbra is!!

 

Többieknek is hálásan köszönöm minden segitséget,irásaitokat!

 

Most irok a további gondjaimról.Nem mertem tegnap,attól tartva,talán senkit nem érdekel az egész gondom.

Tévedtem,megkövetlek Titeket!!

 

-Hasra fekvés egyáltalán nem működik!

-Jobbra fordulás nehezen,kattan a térd csak néha megy,alátámasztva a jó lábbal.

-Balra fordulás oldalt,kattanással,fáj,de ez megy jobban.

-Kórházban felfekvéssel kezdetivel kinlódtam-gyermek kar úszógumival javitottam a dolgon,alá tettem fájó testrésznek,és a Medix Fleur géllel kezeltem.Sarkam most sem tűri ágyhoz érjen hosszan!ismeritek a KÉK krémet?Csoda krém az is!Fekélyeket is gyógyit!Vettem én is.

http://keklukacs.hu/

-Valaki használta a Contactubex krémet??Állitólag a letapadt szöveteket sebnél ami már zárt segitené,ne tapadjon le végleg.Megvettem,de még seb most záródott,használjam,ne??

-Thens gép:Elektronikus izom stimulátor AD-2040.nagyon jó.

http://gyogyaszati.hu/termekek/egeszsegmegorzo-termekek/4/fajdalomcsillapitas/69/page=1/tens-ad-2040/2347

 

Ez van nekem.Tudok róla tapasztalatot irni ha kéri valaki,mert van miről irni vele!

-Nos a kevés hemoglobin miatt gyengébb vagyok mint a normál műtöttek.Kevesebb az oxigén,stb.megoldom,csak idő kell hozzá!tehát hosszan nem birok pl tornázni,de módjával,sokat kicsit igen!

 

Meggyógyulok,és ujra fogok járni.Apropó.Nem tudok egyedül járni,amit nem ért az orvosom,én sem!

 

Testsúly a műtött lábra,ráengedném,de akkor beremeg az egész comb,térd,alsó lábszár.Érzem,nem bir megtartani!

Erre ráereszkedni?Nem akarom magam összetörni!

Én laikus,úgy agyalok a teljes izom gyengeség lehet talán az oka?

 

Ennyi jelenleg az összes gondom talán most.

 

Bocsánat a hosszú irásért.Megszünik ez,csak az alapokat le kellett irjam,megérthessetek jobban!

 

Mindent köszönök Nektek!!

Előzmény: Arzeen03 (2499)