james01 Creative Commons License 2014.09.22 0 0 155396

Szia,

 

akkor már én is leírom. :) Szvsz, én egy minőségi, kipróbált, nagy tömegben gyártott, és ezáltal tesztelt sorozatgyártásút jobban szeretek (!), mint egy egyedit, aminek lehet, hogy a konstrukciós hibái csak késöbb jönnek ki. És talán egy sorozatgyártottat mondjuk 50 év múlva is ismernek, és szervizelnek, talán olcsóbban mint egy egyedit, illetve lesz hozzá minden. És nem horror összegért, mint egy egyedihez. De tudom ez az én mániám.

 

Amúgy, ha valaki jobban körüljárja a témát és megnézi, nem csak a óraszerkezet más (egyedi werk, vagy sorozat ETA)! Hanem a drágábbaknak van pl. nyomáskiegyenlítő szelepük (vagy hogyan hívják), ami szerintem felesleges, de van. Illetve egész más a tokozásuk is. Szóval nem az van, hogy minden ugyanaz egy cégen belül, és csinálnak egy órát 15.000Eur-ért egyedi werkkel, és ugyanazt az órát mondjuk ETÁ-val 10.000Eur-ért.

 

Amúgy szerintem mindenki vegye meg, ami tetszik neki, ha érdekli milyen werk van benne, nézzen utána a neten vásárlás elött és utána döntsön. Ha nem találta meg, akkor vigyen el egy óraértőt a vásárláskor. :)

 

Üdv Karesz

Előzmény: Wreck Diver (155395)