vaki Creative Commons License 2014.09.21 0 0 42924

Nos, sikerült felébrednem a tegnapi hosszú nap után. Mivel mi oda-vissza megszívtuk a dugót, meg Pozsony előtt egy hatalmas vihart a pályán ezért hajnal fél 2re értem haza :(

 

A repnap nagyon jó volt, annak ellenére hogy kis kompániánkból csak Emyl vette a fáradtságot, hogy kigyalogoljon a radarhoz - mi a parkolóban a B guruló mellett tanyáztunk le. Emiatt a svédek után már erősen ellenfényes volt a látószög. Reggel kicsivel 8 után álltunk be a sor végére, az Alcát még a hangároktól tudtuk nézni, végül 9.20kor parkoltunk le és trappoltunk a statik felé. Sajnos itt jó kép kevés született, mindössze 2-3 olyan van amibe senki nem lóg be :(

A cseh nyitó köteléket már visszaútban néztük,a leszállóirányon elkaptuk a 2 Alcát és pont időben érkeztünk a kerítéshez, mert ekkor már gurult kifelé a holland F-16. A repülőprogramok jók voltak, bár kicsit a szívszélhűdés kerülgetett amikor a dán F-16 jött a szlovák Nagyvas előtt - ekkor azt gondoltam, hogy a lengyelek problémája miatt a szlovákok se repülnek. Végül az egyik legjobb élmény lett, hogy a 29-es ott áll előttünk a gurulón az F-16 bemutató alatt.

A gépek és pilóták is nagyon odatették magukat. Kis csalódás volt az Osprey, főleg mivel előre bekészültem, hogy milyen szépen levideózom ahogy forgatja a motorokat, ehhez képest, azt kinn a bánatban csinálta...

Érdekes de nekem tetszett a dán F-16is, ahhoz képest h nem nagyon bemutatóznak szépet repült, a hollandok nem tudom miért a rosszidős programot húzták ki a kalapból, a Zeustól meg végre láthattam hogy mit tud napsütésben, mivel Hollandiában és Belgiumban is az alacsony bemutatót tolta.

Ami a legjobban bejött az a 2 öreg: a Drakennél az utánégető, hiába a név kötelez... a Viggennél meg az a megfordulok, tolatok, visszaemelkedek kombó feledhetetlen. Pedig azt hittem milyen jó lesz, hogy előttünk gurul le a pályáról, aztán amikor nekiindult, hát ilyen nincs is :)

 

Esetleg 1-2 kötelék befért volna, de személy szerint nekem egyetlen hiányérzetem maradt: a lengyelek "szereplése". Fotók majd együtt Kleine Brogellel, most már jut rá időm.

 

Nap fénypontja: Draken, illetve a fentebb írt MiG29-F16 kombó

Nap csalódása: a közlekedési szervezés, illetve még mindig a lengyelek :(

 

 

Ui: ja és a kollégám talált egy elpukkant infracsapda burkolatot - mi legalábbis annak tippeljük... Majd küld képet, az alapján talán beazonosítható lesz. Valószínűleg a dánoktól származik :)