nedus1965 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 50293

Csak egy kérdés :milyen élmezőnyről beszélünk itt ??? Lelkes , megszállott amatőr futók indulnak versenyeken , edzők , feltételek , komoly szponzorok  nélkül . Milyen színvonalat , fejlődést kérhetünk számon ?? Ha pl. visszanézzük az elmúlt évek T100 eredményeit , csak annyit láthatunk ,hogy valamivel sűrűbb lett a mezőny , de komoly fejlődést nem mutatott . És ez nem az Ő hibájuk . 

 Az , hogy "divat" lett terepen futni , azt nem tudom . Persze , ez nem baj , többen mozognak , sportolnak talán , és igaza van Gergőnek , ez nem rontja a versenyek színvonalát .Viszont az is igaz lehet , hogy nem ez a réteg fogja kitermelni a jövő Csabijait . Ez csak az utánpótlás tervszerű felépítésével lenne lehetséges , mint ahogy ezzel próbálkoznak a miskolci Athoszék is , de valószínűleg ebben a sportágban sem lesz könnyű .

 Való igaz az is , hogy nem az Ultrákkal kéne tömegbázist építeni , mert azzal nem lehet . Nyitni kell(lene) a rövidebb , 5-10-15 km-es versenyek felé , oda fog könnyebben elmenni az aszfaltfutó .

  Más : A Sportiroda versenyei sem olcsóak , mégis folyamatosan létszám-rekordok dőlnek meg . Sikk ott indulni , finisher pólóban feszíteni utána  . Senkit sem kényszerítenek töltött pisztollyal a fejhez szorítva , hogy induljanak félmaratonon 10.000-ért . Csanya versenyeire sem kötelező elmenni .Ha tetszik és akarok , elmegyek . Ha nem , nem . Ennyi .