anblock_italia Creative Commons License 2014.09.19 0 0 87367

Az extrém körülmények elég relatívak, de nagy időjárás változások az idén valóban nem voltak..., emiatt elvben lehetett kevesebb a levélhullás..., de nem ez volt a fő oka annak, amit írtam, hanem hogy most, így ősszel nem látom a gombásodás miatti aggodalmak létjogosultságát a levélsárgulás kapcsán. Sokan ilyenkor ősz elején gyorsan permeteznek gomba ellen..., hát ha valakinek lenne oka emiatt aggódnia, akkor nekem igen, mert sajnos az én leveleim elég gyengécskék a kevés napfény miatt, de szerencsére nem látok semmi erre utaló jelet.

 

Szerintem nem igazán mondasz ellent a tápanyaggal kapcsolatos véleményemnek azzal, hogy rendszertelen locsolás esetén..., hisz olyankor a levelekbe sem jutnak fel egyenletesen a tápanyagok, tehát a tápanyag hiány (is, persze a vízhiány mellett) igenis okozhatja a sárgulásukat. 

 

A nagy cserepeimben, amik kinn állnak a kertben, idén többször is színültig állt olykor akár egy-két napig is a víz, de soha olyan kevés sárga levél nem volt rajtuk, mint az idén. Pedig gondolhatod, ha kiöntöm a vizet, akkor is utána igencsak tocsognak néhány napig.

 

De te is csekély levélsárgulásról írsz, nem tömegesről, és gondolom  nem permetezted rögvest gomba ellen, pedig hát elvben, ha gomba támadásról lehetne szó bármikor is, akkor annak most nagyon itt lenne az ideje, és akkor tényleg vödörszám kellene hullania a sárga leveleknek. Megmondom őszintén, általában én vödörszám szoktam őket gyűjteni. Persze az ősznek nincs vége, sok minden történhet még.

Előzmény: oleandro (87366)