Ez így van, nem vagyunk egyformák:))
Nagyon nehéz jó pálinkát főzni mindkét rendszeren, és ezért nem is sikerül mindenkinek. Még ha kiváló a cefre akkor sem. Sajnos ebben az évben ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Már abban sem hiszek, hogy érni kell a pálinkának. Ami jó, az 3 nappal a főzés után is sima, gyümölcsös, illatos, ( kollégám pálinkája, ami ugyanott főtt mint az enyém, csak más főzte ) ami nem ( mint az enyém ), az lehet javul valamennyit, de egy év múlva sem lesz olyan, mint amire 3 naposan is rámondtam, hogy kiváló.
Párszor asszisztáltam otthonfőzésnél, ep, up elválasztás bizony nem egyszerű. Ötpoharas mintavétel, meghígitás vízzel ( főzdében láttuk ), szagolgatás, kóstolgatás ez még jó, még ez is, mind jó, másnap ugyanazokat kóstolva savanyú löttynek tűntek.