Törölt nick Creative Commons License 2014.09.17 0 0 45352

Mielőtt megint megkapom, hogy "már megint szapulod a TTR-t és az MTSZ-t", én most csak idézek két bekezdést az MTSZ hivatalos honlapján 2014. szeptember 3-án, 23.26-kor megjelent cikkből:

 

Megérkezett a TTRmAPP

 

"Csak a hivatalos turistautakon
A TTRmAPP kifejezetten csak jelölt turistautakon tervez, amelyeket az MTSZ által megbízott munkatársak pontosan felmértek és feltöltöttek a rendszerbe. Az Országos Kékkörön túl már Magyarország északi részében a Gerecsétől a Bükkig valamennyi jelzett utat megtalálhatjátok, navigálhattok rajtuk. (A Gödöllői-dombság turistaútjainak felmérése is megtörtént, nemsokára ezek a jelzett utak is bekerülnek a TTRmAPP rendszerébe.)

A jövőben ezeknek a turistautaknak a száma folyamatosan nőni fog a TTR adatbázisaiban és nemsokára hazánk valamennyi turistajelzéssel ellátott útján tervezhettek túrákat. Természetesen, ha bárhol, bármikor egy útvonalmódosítás történik, arról is a TTRmAPP-ból értesülhettek a leggyorsabban. Ha az új mobilalkalmazás által javasolt utakon túrázol, biztos lehetsz abban, hogy nem tévedsz tiltott ösvényekre, magánutakra, vagy turistáktól elzárt területekre."

 

(Saját megjegyzés: a második lépcsőben feltöltött "a Gerecsétől a Bükkig tartó gráf, valamennyi jelzett út" többsége felmérendő és nem felmért turistaútként szerepel (a TTR-ben ellenőrizhető). Az első mondat egyértelműen a teljes jelenlegi adathalnazra vonatkoztatja a "pontosan felmérték és feltöltötték a rendszerbe" szóösszetételt, ami egész egyszerűen nem igaz! Nyugodtan lehet engem ezért szidni, de örülnék, ha ezzel egyidejűleg valaki tényekkel bebizonyítaná az ellenkezőjét! A "pontosan felmérték, feltöltötték" befejezett múlt idő, melynek eredménye a jelenben egyértelmű és kézzelfogható.)