anblock_italia Creative Commons License 2014.09.17 0 0 87343

Jó, mindegy, maradjunk abban, hogy ez a vízzel történő permetezés több okból sem valósítható meg mindenhol és mindenkinél, ha mondjuk annyi leanderem lenne csak, amennyi a kör szélénél van, és a víz kimenne a fűre, akkor esetleg..., de a falat és a belső részeket nyilván nem fogom nap, mint nap locsolni. Jelzem azok, amik a kör (terasz) szélén vannak, azok nem is atkásak..., ha a te leandereid a korlát szélén vannak, ahol jár a levegő, akkor nem is kell, hogy atkásak legyenek, ezerrel tűz a nap, akkor ez vízpermetezés nélkül is természetes. Én mégis azt gondolom, hogy kevesebb leandered lehet mostanában, mint régen volt, nincs akkora zsúfoltság..., a "kevesebb olykor több" elvet alkalmazva. Irénkénél sincsenek atkák, pedig többnyire az én leandereim vannak nála..., mert szellősen vannak és tűz rájuk a nap.

A vízkő..., hát nem tudom, eleinte én is nagy elánnal kezdtem a kicsiket csapvízzel permetezni, és nálunk pár nap múlva vízkövesek lettek.., miért is ne??? Ja igen, erről jut eszembe, ha az ablaküvegre csak egyszer is ráspriccelek, vízköves lesz. Ugyanez van a leveleknél, ha nap, mint nap csinálnám, akkor előbb, utóbb fehérek lennének (nálunk lehet keményebb a víz).

Ami a fúrt kutat illeti, abban egy csepp vízkő sincs, de vannak benne mindenféle dolgok, úgyhogy az valóban még kevésbé használható erre a célra, pedig az adná magát nálunk is. Szoktam csinálni azt a bizonyos fűre fektetéses lemosást, de azt is csak csapvízzel, egy-egy alkalom nem probléma, de a kerti vízzel már egy alkalom is sok, teljesen fakók lesznek.. A férjemmel sok vitánk volt erről, mert utáltam, hogy az örökzöldeket nap, mint nap locsolta, ettől olyan volt a kert, mintha be lett vonva valami fátyollal. Leszokott, de lesz még vitánk emiatt, azt hiszem!

Előzmény: oleandro (87339)