gabor0036 Creative Commons License 2014.09.16 0 0 104141

Kisüsti technológia ahol két üst van, egyiken le főzik a cefrét alszesznek, a másodikon pedig az alszeszből a pálinkát. Itthon az elmúlt pár évig ez volt az elterjedt, ma is sokan csak ebben főznek. Előnye hogy mélyebbek az ízek, hátránya hogy minden főzőnek van egy saját íze-"illata" technológia miatt. 

Pl ilyen:

 

Tornyos (német) technológia lényege, hogy egy üst van, egymenetben van főzés. Vagyis beöntöd a cefrét, és egyből a kész pálinka jön ki a másik végén. Ezt sokan nem szeretik, (mert valószínű olyan helyen főzettek ahol vagy a rendszer volt gagyi, vagy nem értettek hozzá, vagy csak alapból mert nem kisüsti) ennek az előnye hogy sokkal simább tisztább illatok vannak, és ha hozzáértő főz jó cefréből akkor az ízek is ugyan olyan jók. Én csak ilyenen főzetek.

Pl ez:

 

 

 

 

Előzmény: instruments (104134)