canonfan Creative Commons License 2014.09.15 0 0 39669

Sziasztok!

 

Lehet hülye a kérdés, de szeretném megkérdezni a véleményeteket. :)

 

Ti mit gondoltok, rézbaknis maskara mellé megéri venni csak azért alpakka baknis maskarát (természetesen Révészéktól) hogy amíg bepatinásodik teljesen a réz addíg legyen mi használni?

 

Én úgy döntöttem kb 1-2 hónappal ezelőtt hogy homogénre pepatinásítom természetes úton a maskarát, de magától bár szépen, de nagyon lassan patinásodik, és már hiányzik a kezemből a mindennapokban... :)

A jelenlegi helyzet szerint az első baknik viszonylag homogénen elkezdtek mattulni, és nyomokban már van rajtuk sötét patina, de a hátsó bakniknál még vannak oxidácó mentes foltok.

 

Ezért gondoltam azt, hogy nem dísznek vettem, és a mester sem annak készítette, hogy ennek ellenére újra haszálatba veszem, és ha az ujjaim és a tok miatt elrontom a patinásítást akkor vennék valamikor az év vége felé egy szintén Révész véle maskarát, wenge (vagy bármilyen fekete fa) nyéllel és alpakka baknikkal, a mostanit meg újra lepucolnám, és elraknám egy nyugodt helyre patinásodni és amíg nem lesz szép matt sárga addig használom az alpakkásat...

 

Ti mit gondoltok, mennyire tartjátok jó ötletnek? Esetleg várjak addíg még a hátsó baknik is homogénen bemattulnak?

 

Válaszotokat előre is köszönöm szépen!