Törölt nick Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2536

Csak a 200-400 GPD kapacitású membrán átmérője nagyobb (2,8"), vagyis nagyobb fajta szűrőházat kell hozzá vásárolni, mint a háztartásban jobban elterjedt 1,8"-oshoz. Itt látszik a listában, hogy kétféle méret van:

 

http://123filter.com/catalog/index.php?cPath=64_33

 

Úgy is el lehet vele indulni, hogy a mágnesszelepet egyszerű kézi kapcsolóval működteted. Ha pedig automatikus öblítést is szeretnél, annak legegyszerűbb módja egy konnektorba dugható időzítő bekötése a rendszerbe.

 

Mivel ezeknél a legkisebb programozható felbontás 1 perc szokott lenni, lehet például 3 óránként 1 perc öblítést beállítani. Vízpazarlás szempontjából ez ugyanaz, mint az 1 óránként 20 másodperc, mégis biztosítja a kellő frissítést.

 

Mindezt egyébként nem én találtam ki, van olyan gyári szerkezet, ami óránként 18-20 másodpercig öblít, ezt vettem át én is. Miután ez pazarlás szempontjából még nem vészes, frissítés szempontjából pedig már elegendő.

 

A klasszikus szénbetét és poharas ház ugyan mára elavult, de saját részemre megfelel, mert nekem nem okoz gondot a szerelgetés, a szénbetét tömítésén pedig hiába keletkezik nyálkás lerakódás, már néhány hónap után is, attól még ráérek évente szétszedni. Az RO-membrán maximálisan megvéd ezektől a baktériumoktól.

 

Amikor még nem volt membrán, akkor előfordult, hogy valami kaparta a torkom, 4 hónap után, ha jól emlékszem, amit ezekkel a baktériumokkal hoztam összefüggésbe, miután szétkaptam a szűrőházat, és láttam, hogy mi van benne. De ez persze csak feltételezés.

Előzmény: Tücsök-koma (2533)