Törölt nick Creative Commons License 2014.09.15 0 0 77321

Nem csak amiatt szeretnék forgácsleválasztót készíteni, hogy kevesebb porzsákot vagy szűrőt kelljen cserélni, tisztítani. Az asszony pajtásnak is tetszik ez a gép, mert képes felszedni a szőnyegpadlót is olyan erősen szív, így a megemelt szőnyegen szívja át a levegőt és sokkal jobban kitisztítja a padlószőnyeget. Nomeg az is tetszik neki, hogy ezzel a géppel az egész emeletet egy menetben végig porszívózhatja úgy hogy nem kell 5 percenként 15 perces technikai szünetet tartania mivel leold a gép hőkioldója. A másik porszívónk ugyanis ezt csinálja. 

Emiatt a lakásban is használni szeretné az asszony a gépet meg én is a műhelyben. Na most az sem jó, ha a lakásba a fűrészporral megtelt gépet visszük be, mert még ott lesz kinyitva a gép :)

A forgácsleválasztó használata azért is jó, mert abban látni fogom, meddig van forgáccsal, és mikor kell üríteni, míg a gép fém tartályában ezt nem látom. A házi forgácsleválasztó tartályának az oldalára fúrok pár 30-40 mm-es lyukat, egymás fölé egy vonalban, plexit ragasztok rájuk belülről és egy ledes világítást rakok a tartályba a tetőre. Így folyamatosan látni lehet meddig van forgáccsal. 

 

Lehet, hogy kell vennem még egyet, ha nem nyomják be ezt a gépet is a porszívók teljesítmény csökkentése alá, mert akkor ezt sem lehet már forgalmazni. Remélem, hogy a konnektor aljzata miatt nem fog vonatkozni rá ez az új EU-s szabály. 

 

 

Előzmény: spapda (77315)