hamvasat Creative Commons License 2014.09.12 0 0 2239

Sziasztok!

 

Egy utcafronti kerítésprojekt tervezgetési fázisában vagyok egy ideje, jövő hét végén kezdjük a melót.

 

A kerítés dísztéglából lesz falazva, 50 cm-es lábazattal, pillérekkel, köztük fa deszka mezőkkel. Lesz egy hagyományos gyalogos kapu és egy 4,3 méter széles úszókapu (teljes hossza 6 méter).

Igyekszem úgy csinálni a betonozási, kerítésépítési munkákat, hogy minden stimmeljen az úszókapunak. Végigolvastam ezt a topicot még nyáron és akkor olvastam azt az ajánlást többször is, hogy az úszókapu szenzorait (fotocella pár) lehetőleg a kerítésbe építsük térd magasságba.

 

Addig rendben is van, hogy így könyebben lehet igényesen elrejteni a kábelezést, viszont átgondolva arra jutottam, hogy mivel az úszókapu az a telken belül van, a szenzor meg kívül, így igazából akkor véd az autóra csukódástól, ha az autó kívül van az úszókapu síkján, pedig gyakoribb eset (legalábbis nálam), hogy beparkol az ember az udvarba és akkor csukja be a kaput és ha ilyen esetben éppen csak belóg a kocsi vége a kapu vonalába, akkor a szenzor nem látja és rácsukja a kaput a kocsira. Nem lenne célszerűbb, még ha rondább is, ha a kapun belülre kerülnének a szemzorok és nem kívülre?

 

Köszönöm, üdv: hamvasat