toria78 Creative Commons License 2014.09.12 0 0 17389

Sziasztok lányok!
Szépen eltelt a nyár, az iskola-óvoda is beindult. Ha van időtök, írjatok!
Nekünk a nyár egy hosszú lazulás volt, még ha több ezer km-t is megtettünk és kb 6 különböző helyen aludtunk egy hónap alatt - jó volt hosszú időre otthagyni a munkát. (Közben megvolt a következő nagy leépítés-bejelentés, ennek az első körében mi nem vagyunk benne - de biztosan lesz még a közeljövőben :-( )
A gyerekek gyorsan visszarázódtak az itteni életbe. Jót tett a nyár is, ülepedett a tudás, és jobban jött elő (ez én is érzem magamon), Natinak is (4), sokkal többet beszél. Roli sokkal ügyesebben olvas, kevesebbet nyavalyog a házik miatt, amikből pedig sokkal több van. Érett közben, na. Napközi helyett délutánonként van más elfoglalsága (2x sport, 2x angol), ügyesen megoldja őket. Barátaival jól megvannak. Finnből már többet tud, mint én, megjegyezte már, hogy "Anya, te olyan furán beszész finnül". Úgyhogy jövő héttől megint járok majd én is tanfolyamra :-D
2. osztályos matekból nemsokára jön a szorzás, szögek-oldalak. Írásból nekikezdtek a folyóírásnak, nagyon vicces és kezdetleges a magyarhoz képest, majd hozok képet :-) Ugyanúgy heti 20 órájuk van, heti 2 óra ebből félcsoportos csak. Van még külön finn órája (amikor a többieknek olvasás van), de most már nem egyedül, hanem 3-4 gyerekkel együtt.