norbeeB20 Creative Commons License 2014.09.10 0 0 18073

Mi is leírnánk egy pár sort a csodálatos nyaralásunkról mert sok információt olvastam itt az indulásunk elött!

 

Első görögországi nyaralásom volt ez páromnak a második(Korfu).

 

Falirakiban szálltunk meg a Malibu Apartman Hotel***-ban, maga a szálloda nagyon szépen felujított ugyanaz a látvány fogadott minket mint amit a Booking.com vagy a Tripadvisor képein látni. A személyzet nagyon kedves és megértő volt mivelhogy legelső nap kértem egy szobacserét mert földszintre kaptuk a szállást és a kilátás nem volt valami szép. Minden nap volt szoba takarítás és 2 naponta volt ágynemű csere. 24 órás Bár nyitva tartással (streetfood és koktél) és a medence édesvizű volt!

 

 

A szigetnek tényleg vannak nagyon szép részei(EptaPiges, Pillangók völgye, Prasonisi.....stb) de nem tudtam azonosulni azzal, hogy teszek 20 métert bármelyik városban(kivéve Rodosz városát) és elhagyatott házak, szemétdombok, egy méteresre nőtt gaz és elhanyagolt kertek és telkek ezek elég sokat rontottak az összképen. Kicsit MadMax feeling volt egy két faluban:) A másik negatívum a helyiek "anarhikus" nemtörődömsége, háromszor mentek át előttem a teli piroson kocsival és számtalanszor motorral. Rendőrt egyszer láttunk pedig 300km-et mentünk kocsival és 200km-et mocival.

Negatívumokról ennyi:)  

 

Autóbérléssel kapcsolatossan meg inkább ti keressétek a környező lehetőségeket mert ahogy elnéztem 15-20€ lehet megsporolni, én az utazási iroda kirendeltjének az ajánlatát fogattam meg és ahhoz képest oké elismerem kényelmes dolog mert hozzák meg viszik a kocsit de akkor is lehet más ezen tud spórolni. 

Robogóbérlés 3napra 65€ egy Gilera Runner 95ccm kényelmesen ment két személlyel nem erölködött sehol.

Vizisportok:

SOTOS Watersport lefedi az egész partot kevés a konkurencia, ezért annak az árait tudom de beachenként változó árak vannak. Faliraki fánk húzás ami Ringos néven fut 15€, CrazyUfo 15€, Screamers 15€, FlyFish 25€, Paragliding 35€, JetSky 30€ 10 perc.

Nagyon sok jó étterem van ahol mi voltunk: Mimakos Taverna, Kostas Taverna, Ipiros Taverna(Rodosz város),  Pomodoro Pizzéria, Lindosban valamilyen sea view Taverna.

PitaArt-ban tényleg jo gyros meg a pitaburger is.

 

BarStreet-en több szorakozóhelyen voltunk táncolgatni, koktélozni, 5€-6€ között vannak az árak. Kicsit sznob vagyok ezen a téren de gyenge minőségű volt a legtöbb, összecsapott "gyereviddésigyadaztánmennyéhaza" típus.

Élelmiszer itthoni árakhoz képes +20% de volt 40% differencia is, nagyon drága minden szvsz.

Az adott élelmiszerbolt termékei mint pl. nálunk a Spárnál az S-Budget az valóban olcsó de ennyi aztán fújt a bőrgyár.

 

Nagyon szép időnk volt végig 28-32 fokok különösképp jó volt a sziget állandó szele. Tenger néha már kellemetlenül meleg volt. 

 

Szerintem még fogunk találkozni ezzel a földrésszel;)