APT Creative Commons License 2014.09.10 0 0 155103

Az a helyzet, hogy az elvárásokkal is óvatosnak kell lenni. Én magam is tapasztalom, hogy sok a ködösítés, és nem mondják meg őszintén az ügyfélnek a valóságot.

 

A valóság az, hogy nem, hogy vintage, de sokszor még aránylag újnak minősülő, 10-15 éves órák között is sok olyannal lehet találkozni, amely "annyit kapott", annyira elhanyagolt és károsodott hogy igazándiból már új sosem lesz. Mégis sokaknak nem is titkoltan az az elvárása, hogy beviszik a nagypapa ötvenéves Pobedáját, a papa Cornavinját, DOXA-ját (akár IWC-jét) a szervizbe, és egy hibátlan új állapotú, napi szinten használható órát kapnak vissza.

Ez nagyon sok esetben már nem fog összejönni, a szerkezet annyira elhasznált és kopott, a tok is annyira károsodott, hogy még komoly felújítás, újraaranyozás-krómozás után sem lesz ebből már napi szinten nyúzható óra. Szép gyűjteményi óra lesz belőle, amit alkalmilag nyugodtan fel lehet venni - de nem több. Új óra akkor lenne belőle, ha tokot és szerkezetet cserélnénk.. Alkalmasint számlapot is, meg persze mutatókat, koronát... Ha újra cserélnénk az egészet...

 

Ez van - viszont ezt a legritkább esetben mondják meg őszintén a megrendelőnek. Ez viszont tényleg baj. Nem is kicsi.

Előzmény: Felfedező2 (155100)