Törölt nick Creative Commons License 2014.09.10 0 0 77043

Na ez a bútortervező se normális. De az se aki megrendel tőle egy ilyen kanapét. Már ültem olyan kanapén amin ilyen rés van a háttámla és az ülőlap között, a farzsebemben lévő igazolványtartó állandóan beakadt oda. Ha az ember meg lefekszik a kanapéra akkor a keze karja csúszik be abba a résbe. Kellemes lehet úgy ébredni, hogy a karodat ki kell cibálni onnan mert beszorul. 

Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen kellemes egy ilyen kanapé mögötti teret kitakarítani ahova minden le tud hullani.

Kárpitosok is vannak a melóhelyen hatan, meséltek rengeteg érdekességet a szarul megtervezett design kárpitos bútorokról amiket javítottak. Például a kárpitos szék kárpitozott háttámlájának a közepén kiálló faragott dísz ami pont a gerincet szúrja a kiálló ponton és az ügyfél kéri, hogy tüntessék el azt a kiálló részt mert nem lehet hátradőlni a széken, vagy a nagy kanapé ahova háttámla és az ülőlap közé bemászott macska össze aszalódot, büdös teteme miatt kellett újra kárpitozni. Meséltek olyan szekrényről is ahova az ajtólapokra betétként húzott gombos díszbetétek voltak felrakva, mert a tervező szerint az úgy harmonizál a többi kárpitos bútorral, emiatt a szekrény kilincsét az ajtólap felső éle alá lehetett csak felrakni amit alacsony ember el sem ért. Az egy elbaszott tervezés ha a szekrény felső ajtajára Blau hidraulikás felnyíló vasalattal építik fel az ajtót ami olyan magasra nyílik fel, hogy egy normális testmagasságú ember utána nem éri el, ezért egy spárgát kell a foggantyújáról lelógatni.

Szép dolog a bútortervezés, az is egy érdekes szakma, de amikor a design a használhatóság rovására megy az már nem normális. 

Előzmény: látogató (77035)