tangerine Creative Commons License 2014.09.09 0 0 74021

Az elektronikán lehet jumperelni, hogy csökkentett teljesítmény (P=1/3)  ilyenkor csak a 7kW megy, illetve olyat, hogy csak max, vagy semmi. Most normálon van, azaz a kazán dönti el, hogy melyiken megy éppen.  Ez általában vonatkozik az egészre, a HMV-re nincs semmi külön beállítás, csak a fűtővíz hőmérsékletet tudtam, de hivatalosan azt sem lehet a 3.23-ason állítani. A 2.23-ason ami kb. ugyanilyen kazán, csak átfolyós, azon van elöl 3 gomb: 1: ki/nyári(csak HMV)/téli(HMV+fűtés), 2: HMV hőfok, 3: fűtési hőfok

 

A 3.23-ason, ami nekem van, a középső HMV gomb hiányzik, és van a helyén egy bepattintható műanyag takarófedél. Na most ezt leszedve, ott van alatta a poti, ami gyárilag max-ra volt tekerve, de nem szántak neki szerepet, nem is írnak róla sehol, hogy kellene tekergetni, nyilván azért, mert úgy a leggazdaságosabb, ha max-on fűti a tárolót, míg  a 2.23-nál senki nem akar 80-90 fokos vizet a zuhanyban. A 2.23-ba még besuvasztottak egy kis hőcserélőt, meg még egy áramlásérzékelőt.

Na most én kicsit visszább vettem ezt a fűtőhőfokot, így kissé enyhült a berregés, amíg csutkán volt, nem is vett vissza 7 kw-ra (vagy csak jóval később).

 

Előzmény: joevagyok68 (74015)