halaloszto Creative Commons License 2014.09.09 0 0 2221

mert ott fog tonkremenni, ahol egymáshoz érnek. és ott nem férsz hozzá másképp.

 

kültéren két ellenség van. a napfény (UV) és a víz. az UV ellen sötét festékkel (nem engedi át a fényt) védekezünk, a víz ellen meg azzal hogy nem hagyunk vízszintes felületet ahonnan nem folyik le, meg nem csinálunk szűk réseket ahol bennmarad. 

 

a hagyományos kerítés ezért mázolt, függőleges lécekből van, teteje ferdére vágott, lécek között réssel ami ki tud száradni.

 

a divat keresi a szokatlant, az újat. ami nem olyan mint a hagyományos. világos színek a menők. vannak szuper akár színtelen UV védős festékek, de ezek a régi nulla UV gátlásúakhoz képest szuperek, egy zöld vagy barna festékhez képest nem sokat érnek. és persze tegyük vízszintesen, mert az újszerű.

 

amibe szerelmes vagy az egy nagyon jól kinéző de hagyományokat leszaró konstrukció. olcsó hagyományos anyagokból nem lehet tartósra megcsinálni.

 

legalább annyit megtennék, hogy az élét 30 fokban levágni, és 1cm réssel tenni. ha az éle kifele lejt, akkor belátni így sem lehet, de nem áll benne a víz hetekig egy eső után. persze ez is pénz, meg nehéz találni műhelyt aki megcsinálja.

 

Vajk

Előzmény: Törölt nick (2220)