a14789 Creative Commons License 2014.09.08 0 0 8177

"HOZZÁFÉRÉS A MEGÚJULÓ ENERGIA

Közel fele a világ népességének használ tűzifa . 2000-ben a fogyasztás volt a felelős 60% fa termés (forrás: OECD). Ez a fogyasztás nem mentes a környezetre gyakorolt ​​hatás, mivel ez okozza a nagy tisztás és súlyos egészségügyi hatások. Minden évben, a beltéri légszennyezés haláláért felelős 1,6 millió nő és gyermek, vagy egy halál minden 20 másodpercben.

Ezen kívül, a fosszilis üzemanyagok jelentős költség a háztartások, és hozzájárul a kibocsátások, klíma egyensúly. Általában ezek az energiák fogyasztanak időt és pénzt a háztartások számára. Az energiához való hozzáférés kihívásokra fejlődésének útjában álló akadályok a lakosság.

A Good Planet Alapítvány olyan projekteket támogat, helyett a nem megújuló erőforrások (petróleum, földgáz, "nem megújuló" fa) egy megújuló erőforrás . A helyettesítés kíséri nettó csökkenése az üvegházhatást okozó gázok (szén-dioxid, metán vagy elsősorban), a mechanizmus egyedi minden projekthez.

Ezek az intézkedések is az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását kapcsolatos fosszilis tüzelőanyagok és az erdőirtás okozta, hogy a tűzifa.

ÉPÍTÉSE BIOKLIMATIKUS ISKOLÁK

Hajnalán a korszak ritka és drága olaj, szükségessé vált, hogy vizsgálja felül a gyártási eljárásokat , hogy azok jobban illeszkednek a életterek és az energiaszükséglet . Az energiahatékonyság technológiák építése és felújítása épületek egyik fő kérdés az északi és a déli. sár , a  , a fa vagy a növényi rostok , például, minden nagyon erős könnyebben hozzáférhető ésátalakítható helyileg , de ritkán használják a nyugati világban. Pedig ezek az anyagok kínálnak számos gazdasági és környezeti előnyökkel jár."

http://www.goodplanet.org/action-carbone/energie/comprendre-ls-enjeux-de-lenergie/

 

 

A beltéri légszennyezés hatását milliós létszám halálával hozzák összefüggés (WHO 4 millióra teszi) . Nyilván nem méri senki a csak kicsit megbetegedők számát, és akik más betegséggel kerülnek diagnosztizálásra és nem derül ki az összefüggés a fatüzeléssel.

 

Ezt csak azért írom, mert vizsgálni kell az adott kályha típus beltéri szennyezési paramétereit is. Ezért előnyös lehet a tömegkályha, ha egyszeri berakással üzemelhet a tüzelési ciklus alatt. Ha már rá kell rakni a kályhára, akkor meg a beltéri szennyezés kérdését is tisztázni kell. A fémkályhák a legveszélyesebbek, mert azt sokszor kell pakolni. A kandallók következnek utána és aztán a cserépkályha.